Следвайте ни

НФСБ настоява за канонизация на Васил Левски

Националния фронт за спасение на България призова Светия синод спешно да разгледа въпроса с канонизацията като светец на Апостола на свободата Васил Левски.

Ето какво още пишат от НФСБ до Светия Синод:

Измина месец, откакто НИК на НФСБ се обърна към Вас с горещата молба да бъде спешно разгледан въпросът с канонизацията като светец на йеродякон Игнатий, познат със светското си име Васил Иванов Кунчев и тачен в паметта на народа ни като Апостола на свободата Васил Левски. До този момент Светият Синод на БПЦ не е наченал процедура по канонизация, не е започнал предварително проучване по нея и не е отговорил официално на нашия призив. Отдаваме това на ангажираността на нашите архиереи и Негово Светейшество патриарх Неофит Български, включително около посещението на руския патриарх, затова си позволяваме смирено да ви напомним за нашата молба.

Като миряни ние сме част от нашата единна, свята, съборна и апостолска Църква и сме сигурни, че архиереите от БПЦ ще откликнат на желанието ни да разгледат този изключително важен за целия ни христолюбив народ въпрос. Още повече – канонизацията се подкрепя от мнозинството миряни и много свещенослужители, защото Васил Левски жертва себе си в името на свободата на българите да изповядват нашата Православна Вяра свободно, без гонения, хули и поругание!

Готови сме за среща с Негово Светейшество патриарх Неофит в удобно за него време, на която да представим допълнителни мотиви.

Прочее, отново призоваваме и молим Светия Синод на БПЦ да преодолее съмнения и колебания, ако има такива, и да започне процедура за канонизация на йеродякон Игнатий – Апостола на свободата Васил Левски!

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?