71
Следвайте ни

Невиждано! Опашки пред нощните заведения за бързи COVID тестове ВИДЕО

viber icon

Заведения в столицата вече работят и след 23 ч. без ограничения, като спазват изискването на РЗИ. Това става чрез  предлагането на нова услуга на клиентите си - бързи тестове за коронавирус, пише nova.bg. Снощи те бяха безплатни, но от днес желаещите да се забавляват, без вечерен час, вече плащат по 10 лева за тест.

На площад „Леге” се намира един от пунктовете за бързи антигенни тестове. Интересът към него към 23 ч. е засилен. За близо три часа през пункта са преминали около 200 души. За някои хора се оказа, че това е вариантът да отидат на работа в заведенията. За други обаче е начин да влязат в клубовете, за да се забавляват.

„Наредил съм се, защото днес е петък вечер и искам да изляза да се напия. Естествено, че не искам ваксина, защото аз съм изкарал вируса. Не съм се регистрирал, че съм го изкарал и ме поставят в една патова ситуация, в която нямам избор”, обясни чакащ на опашката.

„Тук се извършва само регистрацията на пробата. Пациентите получават на SMS ID-то и паролата, а след известно време и „зеления” сертификат. Него може да го покажат от телефона. Важи за 48 часа”, каза служител на пункта за тестове.

Хората заплащат по 10 лева, но разликата до пазарната цена от близо 20 лева се покрива от собственици на заведения. Българската асоциация на заведенията посочиха, че бизнесът няма да издържи дълго по този начин и очаква държавата да осигури обещаните безплатни антигенни тестове.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Офф

Офф

16.10.2021 | 10:38

Много жалки същества

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?