Следвайте ни

Неудобна ли е уволнената лидерка на сестринските протести?

Уволнената Мая Илиева: Аз предизвиках много проверки в болницата, в която работех

viber icon

Явно съм неудобна за началниците си. Бях уволнена от работа, защото предизвиках множество проверки в болницата, в която работех. В лечебното заведение имаше много нередности.

Това каза уволнената медицинска сестра Мая Илиева в ефира на bTV.

„Д-р Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ, ми се обади по телефона и ми каза да си затварям голямата уста, защото лично ще се погрижа да не работиш повече в болницата. Каза още да спра веднага. По-късно д-р Кокалов заяви пред премиера Борисов, че не ме познава“, сподели тя.

Самият Кокалов отрече да е изричал подобни думи. Освен това се закани да я съди за клевета и затова, че уронва името му.

„Ако имаше познанията, г-жа Илиева, щеше да знае, че нямам правомощия да уволнявам когото и да било. Аз съм я защитавал. Не е имало такъв разговор. Това са нейни измислици. Ще се наложи да го докаже в съда. Тя заплаши мен и КНСБ чрез публикации в социалните мрежи. Организацията има ръководни органи и тя трябваше да дойде и да потърси подкрепа. Централна подкрепа на протеста на медицинските сестри няма. Г-жа Илиева прави протест през социалните мрежи“, сподели д-р Иван Кокалов във включване по телефона.

Илиева предложи с д-р Кокалов да се явят на детектор на лъжата, за да се установи дали лъже. Тя уточни, че той и КНСБ са разрешили на директора на болницата да я уволни.

Тя призна, че е снимала любителско клипче в момент на реанимиране на пациент, за да подкрепи сигналите си до институциите. На въпрос дали това не е нередно, тя заяви, че никъде не е посочено изрично, че е забранено.

https://www.dunavmost.com

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?