Следвайте ни

Нещастие на игрище: Ток обгори 10-годишно момченце ВИДЕО

viber icon

10-годишно момченце е обгорено след токов удар на площадка за игра и се намира в болница. Инцидентът е станал във великотърновското село Миндя в петък. Момченцето се допряло ограда под напрежение след повреда в осветително тяло, монтирано над баскетболния кош.

„Около 21 часа ни се обадиха, че Христомир е бил ударен от ток. Веднага с мой приятел дойдохме на мястото”, разказа Николай Гагов - бащата на пострадалото дете пред нова тв. Една майка беше до детето и му държеше ръчичката. Останах до него, а мой приятел извади фазомер и видя, че наистина има ток по мантинелата, която е основата на баскетболния кош”, каза още той.

„В момента състоянието на детето е добро. Има изгаряния по ръцете, гърдите и краката. Днес ще го изпишат от болницата”, допълни бащата на пострадалото дете.

„Съжалявам за случилото се. Извинявам се и на родители и на близките на детето”, заяви кметът на село Миндя Иван Иванов.

„Аз съм кмет и кметски наместник, в зависимост от закона, от 2003 г. Кошът съм го заварил още оттогава. Единствено сме подменяли елементи и сме го боядисвали преди години. Няма документи за поставянето му”, посочи той. И допълни: „Смятам, че след като има такъв инцидент, нещата не са според изискванията”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?