Следвайте ни

Непълнолетен хакер ужили пловдивчанка в нета

viber icon

36-годишна пловдивчанка стана жертва на измама в нета от ученик с хакерски способности. Случката е от 10 март, но развръзката настъпила преди броени дни.

Във въпросния ден в полицията в Русе постъпил онлайн сигнал от жертвата, че чрез профилът й в онлайн платформа за автоматични плащания с карти и данните на личната й дебитна карта, неизвестно лице е извършило неправомерна трансакция – плащане на стока от друг интернет сайт. 

Стоката е доставена в Русе и получена от лице от мъжки пол. По случая е образувано досъдебно производство и при последвалите оперативно-издирвателни действия на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при русенската полиция е установен и виновника - непълнолетен ученик от града. 

На 17 юни полицаите нахлули в дома му, където намерили поръчаната стока – мъжки часовник на известна марка, иззети са също компютър , мобилни телефони и други данни от значение за провежданото разследване.

 Изяснява се съпричастността на младежа и към  други извършени измами с де от и карти на хора от различни градове в страната. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?