Следвайте ни

Неочакван обрат! Мит е, че македонците са ни братя

viber icon

Това, което постигнем в Македоно-българската комисия, няма да има никакво значение, докато не влезе в учебните, а до този момент сигнал за това няма. Това коментира пред Би Ти Ви проф. Иван Илчев, член на Българо-македонската смесена комисия.

Европейската комисия няма да посредничи в споровете между Северна Македония и България, за историята и езика. Това се казва в доклада на Брюксел за напредъка на югозападната ни съседка, по пътя към членство в Евросъюза.

„Децата в Северна Македония продължават да са учени по учебник, в който се казва, че прабългарите са народ от татаро-монголкси тюркски произход. Нещо, което противоречие на самото себе си и са се занимавали с грабителство“, каза още Илчев.

Против тази формулировка протестирахме, македонската страна каза - да трябва да се смени, но още не се е е сменило, в учебниците си остана, трябва да влезе в масовото, а не да остава в тесния кръг на историци, смята още Илчев.

Според него трябва да се откажем от мисълта, че са наши братя, съседна държава със собствени интереси е Северна Македония, добави историкът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Бъбу

Бъбу

21.10.2020 | 17:39

Наистина трябва да престанем да ги братосваме тия. Те сигурно са толкова древни и велики, че езика им е сбироток от български и сръбски думи и изрази, пък и предпочитат да се сърбеят. Я да не се занимаваме с тази една шепа народец, всичките заедно, са колкото София по население пък с претенции, колко са велики, колко са древни, каква раса са, пък ние сме били татари и окупатори. Да ги оставим, да не се занимаваме с тях, те и без това вече ни дишат праха, и никакво отстъпване за ЕС.

Отговори
3 0
Ами като

Ами като

21.10.2020 | 13:02

сме приели приказката за Кубрат на Теофан за действителност и Официална история, какво искаме? http://bulgars.site/prabulgari_nikifor.php

Отговори
1 0
ГОШЕ

ГОШЕ

21.10.2020 | 12:52

ТОЧНО КАЗАНО--И СЕГА ПАК СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ГРАБИТЕЛСТВО--НО СЕ ГРАБИ НАРОДА ТОЗИ ПЪТ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ

Отговори
2 3
Димитър

Димитър

21.10.2020 | 11:24

Щом не са братя ,значи са сестри

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?