Следвайте ни

Най-големият косплей фестивал се отменя за догодина

viber icon

Най-големият косплей фестивал в България – Aniventure Comic Con се отменя за 2021 година. Организаторите на форума за азиатска култура, кино, комикси, фантастика и улично изкуство чакаха и следяха до последно ситуацията с коронавируса, за да вземат решението. Двудневното събитие в Интер Експо Център събира всяка година над 10 000 души. Гостите пристигат от цял свят – коспйел икони, художници, актьори от най-нашумелите сериали, майстори на бойни изкуства и азиатски занаяти, лектори, комици и още много.

Четвъртото издание на Aniventure Comic Con трябваше да се проведе на 12 и 13 септември. Новите дати са 11 и 12 септември 2021 година, без презаверка на билетите. Тези, които искат да си възвърнат сумата, могат да го направят от обекта, от който са закупили паса си.

"За съжаление, заради световната епидемия от коронавирус и продължаващата вече няколко месеца битка по света с тази нова криза, решихме, че колкото и трудно да е това решение, би било най-разумно да отложим нашите планове. Защото Aniventure Comic Con не е само мисия, фестивалът се превърна и в дом за много млади хора, и за онези с нестандартни интереси и виждания за света. Тези хора са бъдещето на България и точно затова смятаме за наш основен приоритет тяхното благополучие, здраве и безопасност.", написаха в официалното си писмо до феновете организаторите на фестивала.

Те споделят още, че за следващото издание се подготвя още една, нова зала, повече конкурси, повече световноизвестни гости и премиери. По създаването му работи екип от над 1000 души, в които влизат доброволци, стюарди, доставчици и рентал компании.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?