Следвайте ни

Най-чаканата новина: Огласиха кога идват ваксините срещу COVID-19 в България

viber icon

 След 15 януари няколко ваксини за COVID-19 трябва да са в България. Това посочи директорът на „Пирогов” професор Асен Балтов пред БНТ.

Началото на декември ще бъде готова и ваксиционна програмата, за да може да започне разпределението на дозите.

„Вече тече подготовка. Има къде да съхраним ваксините. И в „Пирогов” има хладилник на -70 градуса”, посочи проф. Балтов.

Шефът на „Пирогов” посочи, че за момента ваксината ще безплатна и доброволна, но след време е възможно да се включи в имунизационен паспорт за цялата Европа. Така, който няма ваксина, няма да може да влиза в други европейски страни. Проф. Балтов посочи, че така в момента е в Африка, където имаш нужда от ваксина, за да влезеш.

В момента около 40% смятали, че с ваксините искат да ни чипират, като проф. Балтов се надява да намалеят до 20%. По думите му една част от тези 20% може да са изкарали коронавирус и ще се обсъди дали хората с антитела е добре да се ваксинират.

Масово тестване няма да свърши работа, тъй като повече от 15% са преоболедували и няма още масово срещане с вируса. „Ваксинацията ще подобри начина на живот”, каза още шефът на „Пирогов” и допълни, че той също ще се ваксинира.

От днес влизат по-строгите мерки у нас, като благодарение на тях проф. Балтов и щабът очакват до 14 дни да намалеят на половина новите случаи, а до 21 дни и смъртните.

Той обясни, че мерките са въведени до  21-и декември, за да можем да празнуваме празниците. Проф. Балтов обаче подчерта, че не трябва да се разпускаме – трябва да имаме маски навън, да не се срещаме с много хора.

„На фона на другите държави нашите мерки не са толкова строги и няма да засегнат толкова много бизнеса. Здравето е номер едно, защо трябва да пропиляваме живота си заради някакви събирания, които могат да бъдат отложени във времето. Хубавите неща предстоят.”, каза той.

Той даде пример с Франция, където ще оставят затворени ресторантите и след Нова година, докато ние най-вероятно ще ги отворим преди това.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (17)

Изкукалия КУКУ

Изкукалия КУКУ

28.11.2020 | 18:52

Ако искаш задните части да хванат паяжина РАЗБИРА се тъпане изкукал.няма за теб да бъде задължителна И отново за кукувци като теб примера Ако имаш бизнес работа командировка екскурзия в Гърция кукувец не мажеш да влезеш без ПиСиАр тест Колко му е бре кукувец следващата стъпка да бъде ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ваксина

Отговори
1 0
КУКУ

КУКУ

28.11.2020 | 19:05

Абе не ми обяснявай за ПСР-тестовете какво било що било. Какво общо имат тестовете със задължителното ваксиниране и всичките л_айна които си писал по темата. Ще правим ли облога или си оставаш просто мастия, която не стои зад думите си и просто си с_ере тъпотиите?

Отговори
0 2
Аве  КУКУ

Аве КУКУ

28.11.2020 | 17:54

Аве КУКУ ти че си изкукал си изкукал.отвсякъде е факт Защо бре урунгел изкукал.поне както съм ти писал кукурунгел в тези две държави Англия и Гърция предвижването е обвързано с ПиСиАр тестове В Англия само за вътре в Англия За Гърция за влизащи чужденци Това на изкукалата ти глава нищо ли още не ти говори Писал съм за изкукали като тебе Проба Грешка Ако им мине номера А знаете ли изкукуфендери че вече има часни случай в отделни фирми да се изисква ПиСиАр тест за да започнеш работа Това не е ли вече дискриминация и дистатура Следващата стъпка ще бъде и с ваксината Не си ваксиниран няма работа за теб Поне в мойта фирма ще го направя така Кой ще ме спре Кукуренгел Не искам работниците ми да бъдат заразени На този мой довод да запазвам живота на работещите във фирмата ми кой кукуренгел ще ми се опълчи Такива кукуренгели като теб или Здравния ти министър изкуфял мафиот и мутра Даже той ще ми ръкопляска А ти кукуренгел и изкукалите като теб шъ ходите да ви боцкат както си искат и с каквито и ще ваксини Пак на принципа Проба Грешка Като опитни зайчета или овцата Доли

Отговори
2 0
КУКУ

КУКУ

28.11.2020 | 18:27

Тъпане, аке се окаже, че ваксинацията МАСОВО няма да е задължителна, ще си признаеш ли тука във форума какъв олигофрен си и ще обещаеш ли да не си пишеш л-айната в интернет докато си жив? Ако се окаже, че е ваксинацията масово е задължителна, аз ще го призная за мен и спирам. ЩE ПРОБВАМЕ ЛИ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Отговори
0 3
Exo

Exo

28.11.2020 | 17:40

Aвиокомпаниите вече започнаха да обявяват,че в бъдеще ще се лети само ако си праснал ваксина.Qantas вече го казаха. е? какво правим ако не искаме?

Отговори
2 0
Мислете Не само бля бля бля

Мислете Не само бля бля бля

28.11.2020 | 14:26

Проба Грешка Проба Грешка Всичко еврейско и комунистическо е свързано с идеята за пари докато си пробутват простотийте За да се разходиш от Лондон да Глазгоу за Коледните празници да се видиш със свой роднини трябва да имаш Пи Си Ар тест вписън в паспорт Следваща стъпка ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ отново в съответен документ или чип Ако не нямаш право на работа свободно предвижване Икономически и всякъкав аутсойдер Затворник в дома си ако имаш все още такъв Гърция за сега за влизане иска ПиСиАр тест от референтна лаборатория за всички чужденци влизащи За какво ви говори това другари глупендъри Една ваксинация когато се налага със такива икономически рестрикций глоби а някъде и затвор и отнемане на граждански права право на работа и предвижване се нарича ДИКТАТУРА на всички езици Проба тук Проба там Ако няма съпротива ще си го въведат Мислете

Отговори
6 3
Нали

Нали

28.11.2020 | 15:22

Прав ви път към Сибир! Вземайте си Альошата под мишница и чао!

Отговори
2 5
КУКУ

КУКУ

28.11.2020 | 15:22

Тъпане, аке се окаже, че ваксинацията МАСОВО няма да е задължителна, ще си признаеш ли тука във форума какъв олигофрен си и ще обещаеш ли да не си пишеш л-айната в интернет докато си жив? Ако се окаже, че е ваксинацията масово е задължителна, аз ще го призная за мен и спирам. Ще пробваме ли?

Отговори
2 4
КУКУ

КУКУ

28.11.2020 | 13:36

Нека да си припомним част от тъпотиите, разпространявани от дебилите по темата Ковид: Първо нямало вирус, всичко било измама. После имало, ама не бил опасен в сравнение с други заразни заболявания (времето когато пускаха едни сравнителни таблици за смъртността от други заболявания. Kато минаха 100 000 починали от Ковид, тия таблици изчезнаха). До лятото всичко щяло да изчезне. Всичко било с цел да ни чипират чрез ваксините. Всичко било, за да отвлекат вниманието от въвеждането на 5G-технологията. Ние сме защитени, защото от времето на комунизма масово се ваксинираме с БЦЖ. Заразявали се само цигани. Плащали на хората да се пишат с Ковид. По 1800 лв. давали. Вирус няма, защото не правили аутопсии. След това цялата работа била заради парите на ЕС, всичко щяло да приключи след срещата за разпределението на парите в средата на юни. Всичко било затова да печелят от продажба на маски. Маските били, за да ни накарат да мълчим. През лятото нямало никакви заразени. Само учители се заразявали. Ако било толкова опасно защо се заразявали толкова много медици. Всичко щяло да приключи след изборите в САЩ. Да видим какво още ще измислят болните мозъци до края на епидемията.

Отговори
7 9
Куку си ти!

Куку си ти!

28.11.2020 | 13:55

Ако някой е дебил, то това са такива, като теб, които са слепи, дори когато нещо им е пред очите! Тези, така наречени болни мозъци още март-април казаха, че ще се въведат паспорти, че ако някой няма ваксина няма да може да пътува, най-вероятно скоро и да работи, защото няма за искат да наемат хора без ваксина, така както и в момента има работодатели, които изискват ПСР! Така че можеш да се присмиваш колкото си искаш, до момента в който не ти опре до г...а! Една ваксина, за да е преминала всички тестове и да покрива всички критерии за безопасност, трябват поне 7-10 години! И това студентите по медицина го учат! Тази я изкараха за по-малко от година и до момента нито един учен и лекар не е видял никакви данни за нея - съдържание, тестове и т.н. Неща, които по правило се пуликуват в научни издания и научната и медицинска общност трябва да има достъп до тях!!! Вариантите са два - имат пръст в разработка на вируса още отпреди да го пуснат и успоредно с това са разработвали ваксината, или целта е друга, не много лицеприятна! Смъртността от този вирус е 0,2-0,3%! Кое налага цялата спешност, бързане и ваксиниране на ВСИЧКИ?????

Отговори
8 4
777

777

28.11.2020 | 14:04

Не болните мозъци а простите мозъци на ганьо кебапчето

Отговори
3 6
КУКУ

КУКУ

28.11.2020 | 15:27

Тъпане, ти верно ли за какво бързали? Ами има 1,5 милиона причини за това. Отделно как ги изчисли тези 0,2% процента смъртност? Ще ни информираш ли какви числа си взел за база за глупендерската ти сметка? Тази пандемия е най-тежката епидемия от повече от 100 години, тоя вика за какво бързали.

Отговори
2 7
Липса

Липса

28.11.2020 | 18:53

КУКУ, хората мислят, не са копи/пейст като тебе.

Отговори
3 0
Кит

Кит

28.11.2020 | 13:19

Не приемайте ваксините,нано съдържанието им е противопоказно,не ви ли стигат всички отрови във въздуха, водата и храната,тютюна!?Лимитират здравето и живота ни,а може и да блокират центрове в мозъка,всичко се прави за поетапно и евтино елиминиране на популацията,не от хлебарки

Отговори
9 5
Нали

Нали

28.11.2020 | 15:12

Ваксините са безплатни и се прилагат доброволно! Ако не искаш ваксина, не се ваксинираш. Какъв ти е проблема, че аз ще се ваксинирам?

Отговори
2 9
Оставка мъ-рши

Оставка мъ-рши

28.11.2020 | 12:24

Никой не го е”Б”е за вашите отрови ваксини бе бо-клуци. Народа е безработен тъне в мизерия и геноцид и най важната новина които всички чакат е кога тиквата от БКП ще подаде оставка съд и затвор . Ясно ли вие Пеевски ПАР.цали

Отговори
10 8
Оставка бо-клуци

Оставка бо-клуци

28.11.2020 | 12:20

Най чаканата новина е кога България ще излезе от еврейскуя съюз ЕС в който сме силово натикани. Най чаканата новина е кога държавата ще подпомогне финансово стотиците хиляди българи които сме останали от една година без работа и всичко перманентно безработни - за които не съществуват за държавата и държавата е абдикирала. Най чаканата новина е кога мутрата от БКП Борисов който обслужва организираната престъпност в лицето на БКП КРИБ БСК мафията ще подаде оставка . Никой Пеевски ПАР,цали бе го е’б’е за вашите отрови - ваксини .. никой

Отговори
9 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?