Следвайте ни

Наш учен, работещ в САЩ: Няма вирус, жегата убива прасетата

В тялото на всяко животно има десетки зарази, но те не водят до смърт, твърди проф. Искрен Азманов

Проф. д-р Искрен Азманов е агроном, изобретател и откривател. Член на Американската асоциация на агрономите и на групата на изследователите „Носители на нови идеи”

 

Това, което става, е абсурдно. Това с чумата са измислици. Кризата, която тресе държавата, няма основание. Никакъв вирус няма, причината е в жегата. Просто от голямата жега подуването на сланината по тялото на прасето притиска сърцето.

 


Готов съм да изложа сериозни научни аргументи пред всеки, който ме оспори. 

 


В тялото на всяко прасе и на всяко животно има не един, а 50 вируса. При висока температура проблемът възниква от надутата сланина на прасето. Не умират мишки и катерици, които нямат сланина, а  жегата уморява прасетата.       

 


Едно прасе има два пръста сланина. От високите летни температури 35-36 градуса тялото на прасето се надува, притиска сърцето му и то умира. Защо никой не се е сетил да потопи едно прасе в буре със студена вода - така състоянието му ще се нормализира. Ако пък прасетата са 1000, противопожарна цистерна ще свърши работа да бъдат пръскани с вода периодично. Така ще бъдат спасени, ще се окажат съвсем здрави. 

 


Някой псевдоучен всява паника: Ще заразим хората! А както е известно, като се опържи в тигана кюфтето от свинско месо, никакъв вирус не остава. 

 


Всяко живо същество може имунитетно да се самозащити, ако има някой, който да разпореди разумни действия.

 


Живял съм година в Етиопия и съм наблюдавал какво правят слоновете в голямата жега - влизат в Нил, вдигат си хобота нагоре да дишат и стоят часове наред в хладката вода. Т.е. там работи същият принцип.

 


Миналата година при заболяването от чума на овцете в Странджанско предложих съвсем проста мярка - овцете да се изчеткат с четка с белина и щяха да бъдат спасени. Нямаше да бъдат избити над 50 хиляди животни, ако ме бяха чули.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (14)

Къчо Карамасуров

07.08.2019 | 23:03
0 0

-Всичкото тъпа паплач, пише...простотии, защото е виждало прасе, само на книга, ама ТУК ИЛИ ДРУГАДЕ...се показва НА ПО-ПРОСТИ цигани от него - "ето, виж бе-е-е, мойто име е това" , все едно ме е хванал за "оня в гащите" - НА СЛУКА И С Други !!ЗА ТАКИВА КАТО ВАС ИСКАТ , ДА ЛИКВИДИРАТ БЪЛГАРИЯ - въдите се като мишки и хлебарки...измет проста !!!

Невера

06.08.2019 | 15:20
0 0

Чули са, разбира се, и сега си правят оглушки..... ЩО ЛИ???

Зарева

06.08.2019 | 13:20
0 0

Нещо сериозно по темата. СТАТИЯ: Свински войни: Ползите за Германия от африканската чума / МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ.СОМ

Зарева

06.08.2019 | 13:18
0 2

Не мога да спра да се смея, защото познавам този "учен" от Благоевград. По образование-агроном, но цял живот е бил чиновник и то в области, които нямат нищо общо със селското стопанство... Заради интелектуалните отклонения при соца никой не смееше да му даде отговорна работа, от която да зависи нечий живот, па бил и на животно. . Поради същата причина доста време беше стар ерген

Николай

05.08.2019 | 23:02
1 1

"Професор от САЩ", пък профила му - обикновен софийски путиняга. Аре, бе...

Буров

05.08.2019 | 15:26
3 0

Пак ни лъзнаха по наклонената плоскост,като чета коментарите ние си го заслужаваме.Според мен професора е прав.

Гацо Бацо

04.08.2019 | 08:54
3 4

Те тва са ни професорите !

Diana

04.08.2019 | 07:41
2 14

Тоя професор като е агроном, защо се бърка и дава съвети за докторски работи. Аман от всезнайковци

Цилия Йорданова

04.08.2019 | 01:42
11 2

Прав е професор Азманов, че високата температура е причина за разболяване на прасетата. Те трябва да се къпят през лятото! Когато бях дете на село гледахме по 2 прасета и татко ни караше всеки ден през лятото да ги къпем, кото беше удоволствие за нас- къпехме ги с по2-3 кофи студена вода.Те реагираха много добре. До Коледа порадваха и никога не се разболяваха!

Бай хуй

03.08.2019 | 14:31
12 26

Абе нещо не ми е ясно. Само в Булгаристан ли ( България) прасетата имат сланина? В Турция нямат ли? В Гърция? В Сърбия? Там прасетата ходят на фитнес сигурно.... Професоре май трябва да учиш отново.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?