Следвайте ни

Наред ли сте? Глобиха умствено изостанал бездомник заради маска

viber icon

Това е прекалено! Бездомник в Бургас е бил глобен с 600 лева, затова че не е носил маска и е седял на пейка по време на извънредното положение през пролетта.

Два акта от по 300 лева са издадени на бездомника Данчо през април. Той е бил санкциониран, че седи на пейка, когато това бе забранено и че е без маска. "Наказателните постановления са му връчени преди дни, пред нашия офис", поясни пред БНР Асена Матеева от благотворителната организация "Каритас":

"Става въпрос за един и същи момент, в който той е бил без маска и е седял на пейка. Човекът е с умствена изостаналост, той е и с ТЕЛК, има и епилепсия. Той получава някаква пенсия, но тя стига само да си покрие лекарствата, защото, когато не ги пие, припада по улиците. Той е изключителен добряк, спазва правилата изцяло.

Ако му бъде казано "Сложи си маската", както се случва, когато идва в нашия офис и му казваме "Данчо, сложи си маската, ако обичаш", винаги я слага", разказа Матеева.

От "Каритас" призоваха за юридическа помощ, актовете да бъдат обжалвани. Бургаски адвокат вече изрази желание да съдейства на глобения Данаил Костов.
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?