Следвайте ни

Напусна ни велик имитатор и хуморист ВИДЕО

Един от най-популярните български хумористи и имитатори Веселин Павлов-Весо Парцала е починал в сряда. Скръбната вест съобщи във Фейсбук друг представител на артистичните среди - илюзионистът Борислав Борисов-Боби Шоу.

"Днес внезапно ни напусна моят голям приятел и колега, неповторим артист, хуморист и любимец на народа Веселин Павлов-Весо Парцала. Поклон пред теб, приятелю, много ще ни липсваш", написа в сряда късно вечерта Борисов.

Малцина знаят, но Весо Парцала е единственият в своя бранш, който е лежал в затвора. Поводът - една нелегална касета през 1968 г., в която с гласа на актьора Георги Парцалев е разказан виц, осмиващ бракоразводно дело. Вицът осмивал с поредица от майтапи членовете на ТКЗС, пише Dir.bg.

Зад гласа на Парцалев всъщност стоял не кой друг, а неговият най-голям имитатор - Весо Парцала. Скандалът бил огромен и след направена експертиза Парцала се оказал 3 месеца следствен в тогавашната Дирекция на народната милиция, и изкарал 15 дни в Централния софийски затвор.

Весо Парцала започва да твори вицове и имитации през далечната 1964 г., още като ученик. Както винаги казваше: "До 1989 г. съм работил все на черно". Никога не е вземал категория за артист, защото не е бил допускан до конкурс за нея. Вади смешките от живота и досега е създал близо 1500 вица.

 

Дора Цветкова

Редактор

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?