Следвайте ни

Напусна ни един от знаковите строители на България

viber icon

На 79 години от този свят ти е отишъл инженер Симеон Пешов - един от знаковите строители на България, прочут меценат. Той ръководеше гиганта "Главболгарстрой", изградил хиляди обекти у нас и в чужбина.

Ето какво написаха от компанията: "С дълбока скръб съобщаваме, че вчера внезапно ни напусна президентът на "Главболгарстрой Холдинг" АД и почетен председател на Камарата на строителите в България инж. Симеон Пешов.

Инж. Пешов е роден на 29 март 1941 год. Завършва висше образование в Инженерно – строителния институт /ИСИ/ гр. София. Професионалният му път започва в Изчислителен център за строителството /по-късно Институт по строителна кибернетика/. От 1990 година до сега ръководи компаниите в групата на „Главболгарстрой“.

Председател е на Камара на строителите в България от 2003г. до 2010г., понастоящем „почетен председател”. Основател на фондация „Възраждане за Белчин“ .

За всички, които го познаваха инж. Симеон Пешов остава пример за почтенност, упоритост и любов към професията и хората.

Поклонението ще се състои на 18.09.2020 (петък) от 10:00 до 12:30 в църквата "Св. Св. Апостоли Петър и Павел" - село Белчин".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Този

Този

17.09.2020 | 13:54

Приживе си издигна паметници. Бетонни. Алепу, Боровец и още много...

Отговори
3 1
Гого

Гого

17.09.2020 | 13:31

Висша мутра,на Биби човек,всички поръчки и желания удовлетворени! Супер милионер?

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?