Следвайте ни

Напук на Нинова: Кирил Добрев тайно бута отзад Радев за втори мандат

viber icon

Вътрешната опозиция в БСП се е консолидирала напълно около фигурата на президента Румен Радев и се кани безапелационно да му осигури подкрепа за номинацията за втория му мандат догодина. Въпреки тежкия раздор между Корнелия Нинова и Радев и явните намерения на червената лидерка да шикалкави дали да му осигури съпорт за ново издигане, критикарите в партията на нейните политики вече са взели решението да застанат плътно зад държавния глава. Това пролича още днес с изявления на Кирил Добрев и Деница Златева, които заявиха, че разделението между Столетницата и "Дондуков" 2 води само до негативи, пише lupa.bg.

Из коридорите на червената централа се говори дори, че Добрев бил заявил сред най-близките си другари, че е в състояние да осигури над 200 партийни номинации за Радев. Така дори Нинова да откаже официално да номинира държавния глава за нови 5 години като главнокомандващ, той отново щял да се озове на първото място и да изпъкне като фаворит сред социалистите. 

Слухът пък, че Радев щял да прави своя партия, много широко се разпространявал из страната. "Самата Нинова го пуска като претекст да не бърза да го подкрепи, в случай, че той реши да прави алтернатива на БСП", коментират запознатите с детайлите от раздора висши апаратчици. Нещо повече, Нинова признала наскоро, че се страхувала в случай, че не успеел да се пребори за втори мандат на "Дондуков" 2, Радев да тръгнел да се цели в нейния пост. Въпреки че такъв сценарий звучал екзотично, червената лидерка получила неприятна справка, че Румен Радев имал достатъчно партиен стаж в БКП, който можел автоматично да се прехвърли като необходимия по устав за кандидат за лидер на БСП, предвид факта, че социалистите са правоприемници на комунистите. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Как пък не

Как пък не

29.10.2020 | 08:09

Радев няма да помирише втори мандат, той трябва час по скоро да напусне институцията и да отиде да се лекува

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?