2374
Следвайте ни

Напук на МОН училище отвори врати за всичките си ученици

viber icon

Хаос сред учители, директори и родители след издадената късно снощи заповед, която изпрати половината ученици в Благоевград в онлайн обучение. Въпреки разпоредбите, едно от училищата в града отвори врати за всичките си ученици под предлог, че не е получило навреме официално разпореждане от властите, съобщи bgonair.


В 9 ОУ има само 6 паралелки. Всички те днес започнаха часовете си присъствено въпреки заповедта, половината трябва да преминат онлайн.

"Ако излязат онлайн, става страшно със децата, специално за първи клас. Не е правилно, защото и родителите трябва да се подготвят все пак", смята родителят Николай.

За новите изисквания на здравните власти Анелия Бачева разбира късно снощи.

"Не, не съм подготвена. Като родител не съм, защото той сега е първи клас и следващата седмица ще бъде онлайн. Не го одобрявам това", категорична бе Анелия.

"Ние имаме 6 паралелки, 3 от които са в начален етап. Не е логично 5 и 7 клас да бъдат присъствено, а 6 клас да бъде онлайн - същото да се случва и в началния етап", посочи директорът на 9 ОУ Василка Величкова.

Според директора и родителите, здравните и образователните власти е трябвало да действат по-прецизно спрямо нуждите на всяко училище.

"9 ОУ е малко училище, тоест, не е необходимо поне според мен да се разделят на 50% или да има ученици, които да бъдат онлайн. Те са достатъчно малко, така че смятам, че може да са всички на училище", отбеляза Анелия Бачева.

"Ако аз бъда задължена да предоставя график, аз ще предоставя следния график - ще започна с паралелките в прогимназиалния етап, след което при краен случай ще преминат паралелките от началния етап на онлайн обучение", обясни Величкова.

Утре и в 9 ОУ присъствено ще учат само учениците от 1, 5, 7 и 8 клас.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Нерегистриран

Нерегистриран

22.10.2021 | 11:41

Адмирации на директора!

Отговори
3 1
1234

1234

22.10.2021 | 08:28

Браво на директора!

Отговори
9 1
Дид

Дид

22.10.2021 | 08:21

Адмирации за директора. Дано всички го последват.

Отговори
9 2
Дид

Дид

22.10.2021 | 08:19

Адмирации за директора. Дано всички го последват.

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?