Следвайте ни

Нападнатите от бракониери горски: Заплашиха, че ще ни заколят

viber icon

Единият от горските служители, нападнати от бракониери с нож преди дни, е пострадал. Нападателите са познати на полицията заради многобройните си нарушения в гората. Горските служители настояват за по-строги мерки и контрол, за да могат да вършат по-лесно работата си.
 
Георги Николов и Борис Пупнев спират джип за проверка, в който откриват незаконна дървесина. Служителите поискват превозен билет. Прави им впечатление, че дървесината е и без контролна марка.

"Започнаха обиди и заплахи, че ще ни утрепят и заколят. Единият изкара от джипа си мачете и тръгна заплашително към нас. Той ми го опря в гърлото. В опит да се защитя го избутах, в следствие на което имам наранявания по ръцете", сподели пред Нова тв Георги Николов.

 Бракониерите са системни нарушители. Нападенията над горски служители в района за последните години са 5, твърди началникът им Костадин Лечков. Сред най-фрапиращите случаи е нападение с моторен трион.
 
"Спешно трябва да се предприемат действия по промяна на законодателството. Като на тези хора трябва да им се делегират права,сходни на служителите на МВР, и всяко нападение над тях да се счита като нападение срещу държавен служител", призова той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ццц

Ццц

19.03.2021 | 19:09

Крайно време е да озаптите кокошкарите, но онези с камионите където изсякоха горите под формата на санитарна сеч, как ще озаптите?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?