Следвайте ни

Нападателят от берлинското метро е 26-годишен мъж от Варна

viber icon
Мъжът, брутално изритал момиче в берлинското метро се оказа мъж от ромски произход, роден в Добрич, но живее във Варна. 26-годишният Светослав Стойков е с богато криминално минало- съден е за кражби, грабежи и хулигански прояви. Германските медии съобщават, че нападателят се укрива в чужбина. Видеото с нападението, на което се вижда как младият мъж без причина рита в гърба жена, бутайки я рязко по стълбите предизвика широко обществено възмущение.
26-годишният мъж, издирван от германската полиция е родом от Добрич, но живее на семейни начала с жена във варненската ромска махала "Максуда", съобщи Нова телевизия.
Екип на медията разговаря с родителите на приятелката му Ибрям и Елмаз. Те твърдят, че Светослав и Цветанка все още са в Германия и не са се връщали в България, както предполагат германските разследващи.

Според източници на Нова, ромският младеж, извършил нападението в берлинското метро е с богато криминално минало, като многократно е залавян и съден за кражби, грабежи и хулигански прояви. Светослав и Цветанка, които живеят в кв. „Максуда" във Варна имат три деца. За тях се грижат родителите на Цветанка.

Екипът на телевизията обаче така и не бе пуснат в къщата. Ако все пак се окаже, че Светослав е в България, германските власти вероятно ще поискат той да бъде екстрадиран. От МВР казаха, че такова искане все още няма, но вече сътрудничат на германските си колеги по случая.

Нападението над младата жена бе извършено в края на октомври в станцията на метрото в берлинския кв. "Ньойкьолн". Записи от охранителните камери обаче бяха разпространени от местната полиция едва през миналата седмица. На тях се вижда как млад мъж абсолютно безпричинно рита в гърба жена, бутайки я надолу по стълбите. При падането потърпевшата си чупи ръката.

В началото на седмица германската прокуратура обяви, че е установила и разпитала един от заснетите при инцидента мъже, който се оказа, че е от България. Преди ден стана ясно, че нападателят също е от нашата страна, като се появиха твърдения в германските медии, че двамата са роднини. Днес вече се знае, че и двамата са роми.

Първоначално в Германия твърдяха, че нападнатата жена е от сирийски произход, но това бе опровергано от полицията. Междувременно местни популярни личности обявиха награда за всяка информация, която помогне на полицията да задържи виновниците.


Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?