Следвайте ни

Наглост! Общинари си вдигат заплатите с 45%?

viber icon

Да бъдат вдигнати заплатите с 45% на кметовете по селата, предлага със своя докладна записка кметът на община Дупница инж. Методи Чимев.

Той входира в деловодството на Общински съвет своето предложение, което да бъде разгледано на заседание на местния парламент, съобщава struma.bg.В момента кметовете на 6-те села, където се проведоха избори, получават по 860 лева, а ако предложението бъде утвърдено в този размер, ще получават по 1260 лева. За намерението си инж. Чимев уведоми кметовете на селата на традиционната работна среща в началото на седмицата.


Кметските наместници със сигурност ще получат 45% увеличение, тъй като за това не е нужно да се произнася Общински съвет.

Наместниците са на 610 лева в момента, а процентът увеличение е в правомощията на кмета на общината.

“Колегите по селата са тези, които са с работно време по 24 часа и 7 дни в седмицата на практика. Не е тайна, че по селата за абсолютно всякакви проблеми от какъвто и да било характер се търси кметът – по всяко време на денонощието. В същото време говорим и за села с голям брой население.

 Тези хора работят изключително много и е нормално да получават едно по-адекватно заплащане. Вече имаме стабилизирана във финансово естество община, което позволява да вдигнем месечните възнаграждения на тези колеги”, коментира инж. Чимев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?