Следвайте ни

Над 700 медици от ВМА начело с ген. Мутафчийски се ваксинираха СНИМКИ

viber icon

Над 700 медици от личния състав на Военномедицинска академия (ВМА) са ваксинирани до момента срещу SARS-CoV-2 с двете ваксини – на Pfizer и BioNTech и на Moderna. 

Днес, 18.01.2021 г., втора доза от ваксината на Pfizer и BioNTech бе поставена на началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS и на всички медици, които бяха ваксинирани в края на месец декември 2020 г. В първата група са включени лекари, медицински сестри и санитари, които работят в десетте COVID-клиники.

До момента не са наблюдавани странични реакции, с изключение на една лека алергична реакция. Общият брой на ваксинираните за ВМА е 717 души, от които 491 са в МБАЛ-София, а останалите са в периферните ни болници. Предстои ваксиниране и в двата санаториума, част от структурата на ВМА, поясни генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Той увери, че във ВМА е създадена организация и е изграден ваксинационен център с мобилни екипи, които да бъдат в полза на здравната система при масова ваксинация. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Фърлям цифри всякакви Кой колкото даде

Фърлям цифри всякакви Кой колкото даде

18.01.2021 | 15:07

Само къва цифра са изтипосале еврейските мекерета Над 700 стотин Сигурно некаде към 7 милиона Към 7 хиляди Колко над И най важното и не на последно място Какъв е личния му състав на Тариката Муфтаджийски Абе просто казано 700 иииии от колко бре дауле

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай