Следвайте ни

На какво е готова бабата на убитата Кристин след новата присъда на палача й

viber icon

Убиецът се ражда такъв и никога няма да се промени. С всичката си мъка и болка през тези две години съм се борила единствено, за да постигнем промяна в НПК и Конституцията и поискахме доживотна присъда без право на замяна. Ето че тя е отменена въз основа на това, че той е 21-годишен и в течение на присъдата, която ще лежи, може да се подобри." Това каза пред БНТ Милка Георгиева - бабата на 7-годишната Кристин, която бе убита в сливенското село Сотиря.

Жестокото убийство на момиченцето бе извършено на 15 август 2019 г. 21-годишният извършител Мартин Трифонов пък бе задържан след почти 24-часово издирване, след като бе прострелян в краката, тъй като оказа съпротива. Заради раните си Мартин Трифонов бе опериран в сливенската областна болница и стабилизиран. Болничната му стая се охраняваше от полиция, тъй като съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", след като заседава в същата болнична стая. След това той бе преместен под охрана в болницата на затвора в София, а през януари м.г. застана и пред Окръжния съд в Сливен и получи най-тежкото предвидено от закона наказание - доживотен затвор без право на замяна. 

Впоследствие присъдата бе потвърдена изцяло от Апелативния съд в Бургас. Убиецът обаче обжалва и пред Върховния касационен съд, който преди дни промени наказанието на доживотен затвор, аргументирайки се с младата възраст на извършителя и възможността да се поправи.

Бабата на убитата Кристин обяви готовност за излизане на протест и призова организацията "Системата ни убива", хората с неравностойно положение и други семейства, пострадали от подобни трагедии, заедно да изразят гражданското си мнение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?