71
Следвайте ни

НА ЖИВО Започнаха преговорите за финансите: Променят ли данъците?

viber icon

С темите "Финанси" и "Международни отношения" днес завършват преговорите за коалиционно споразумение, което ще е основа за бъдещия кабинет. От 10 часа започнаха дискусиите по темата "Финанси", които ще продължат до 13 часа.

Да не се променят данъците е една от точките, по които вероятно ще се обединят четирите партии, преговарящи за управленска програма и съставяне на правителство. По програма преговорите трябва да завършат днес и да се разбере ще има ли коалиционен кабинет.

"Нашата позиция е, че не трябва да се пипат данъците, а да започнем да ги събираме", заяви Асен Василев от "Продължаваме промяната", който се очаква да бъде финансов министър в новото правителство.

Мерките на партиите за финансите ще бъдат разделени на "Фискална политика" и "Контрол".

А от 15 до 18 часа е насрочен дебатът за международните отношения. Разговорите, които са на своя финал, се водят от лидерите на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков и Асен Василев, а в тях участват експерти от "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България".

Припомняме, че в 4 дни на преговори досега бяха обсъдени и набелязани мерки и приоритети за секторите: енергетика, икономика, транспорт и правосъдие. Основни приоритети бяха определени и в секторите здравеопазване, земеделие, образование и електронно правителство, както и в секторите вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура.

Бяха очертани и мерки и за секторите туризъм, труд и социална политика, национална сигурност и спорт.

Очаквайте подробности!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Безиме

Безиме

27.11.2021 | 14:09

Къде е батко бе.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?