46
Следвайте ни

НА ЖИВО Започна първото заседание на парламента, нищят зеления сертификат

viber icon

Започна първото заседание на Народното събрание за тази година.

Депутатите ще започнат работа с проекторешение за освобождаване и избиране на секретар на 47-ия парламент. След това ще обсъдят въвеждането на зелен сертификат за достъп до сградите на парламента. Това предвижда проектопрограмата за тази седмица.

Народното събрание ще обсъди и приеме условия за достъп до сградите на Народното събрание в условията на извънредна епидемична обстановка. Вносители са Александър Симидчиев и група народни представители от 10 декември 2021 г. Условията за влизане или не със зелен сертификат в сградите на парламента станаха обект на спорове сред депутатите още през миналата година.

Предстои народните представители да създадат и Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените на територията на Република България противоепидемични мерки срещу COVID-19.

Изслушване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков предстои да бъде изслушан от депутатите в четвъртък. Изслушването му ще бъде във връзка с постъпилите сигнали в МВР, възложените проверки и резултатите от тях, свързани с установяването на нарушения при разкриването на подвижни избирателни секции за изборите за народни представители, проведени на 11 юли 2021 г., и изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители, проведени на 14 ноември 2021 г.

Парламентарен и блиц контрол ще се проведат в петък.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ВАКСА

ВАКСА

05.01.2022 | 13:48

Зеленият сертификат е средство за тормоз и не означава нищо. Нито дава някакви права и предимства. Освен да се дупчат през 2-3 месеца, да си носят маските, да преминават през ПЦР тестове и дори да стоят в карантина. Ами хората са го казали: "Битият си е бит, еваният еван". Продължавайте да им се водите по акъла и мошенгиите.

Отговори
0 0
Дайте им по 75 лв

Дайте им по 75 лв

05.01.2022 | 09:24

Да оправят прокуратурата в България

Отговори
2 0
Предложение

Предложение

05.01.2022 | 08:37

Дайте им по 75 лева предварително, па да ходят да се ваксинират.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?