46
Следвайте ни

НА ЖИВО Втори ден преговори за правителство, нищят здравеопазването и земеделието

viber icon

Преговорите за коалиция и съставяне на правителство, домакинствани от "Продължаваме Промяната" (ПП), продължават и днес. Поканени отново са представители и експерти на "Има такъв народ", БСП и „Демократична България”.

Вторият ден от преговорите е посветен на темите: здравеопазване, земеделие, които ще бъдат дискутирани между 10:00 ч. и 13:00 ч. и образование и електронно правителство, за които е отделено времето след 15:00 ч. 

Първите дискусии на експертните групи във вторник бяха в ресорите "Енергетика", "Икономика", "Правосъдие" и "Транспорт". И по четирите парламентарно представените групи намериха много допирни точки.

Предстои в четвъртък да бъдат обсъдени политиките, засягащи вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура.

Петъкът ще е посветен на труд и социални грижи, туризъм, национална сигурност и спорт.

Дискусиите по политиките в сферата на финансите и международни отношения ще се дискутират в събота.

Вчера новият стар президент Румен Радев заяви, че до края на тази седмица ще стане ясно кога точно ще бъде свикано 47-ото Народно събрание. 

"Пред парламентарно представените партии има две важни задачи - първата е съставяне на правителство на базата на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на държавен бюджет. Тези задачи изискват един много добър баланс, изискват време за диалог и сближаване на позицията. Така че с оглед на тези два приоритета, аз ще свикам Народното събрание и ще разберете кога до края на тази седмица", уточни държавният глава. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Потресен

Потресен

24.11.2021 | 17:18

Малеее, докъде стигнахме основни експерти комуняги , не можеш да ги надприказваш. Единият със свален имунитет, разследван за 22 млн. Злоупотреби. Другият “ експерт” дъщеря му дала фалшива диплома, да вземе здравен мениджмънт, а третият рецитира Маркс през 2021 г. Бог да пази България . Баце ще ни се види цвете

Отговори
1 0
Д-р Хаус

Д-р Хаус

24.11.2021 | 10:23

НЗОК да се закрие!! Финансирането на болниците- ДИРЕКТНО от бюджета!! Джи-питата- в болниците да лекуват!! Възстановяване на поликлиниките,където в специализираните кабинети,на ротационен принцип да работят лекарите от клиниките и отделенията!! Премахване на " направленията"!!

Отговори
8 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

24.11.2021 | 10:04

ИСКАТ ДИКТАТУРА да ни наложат

Отговори
1 4
Д-р Хаус

Д-р Хаус

24.11.2021 | 10:15

Ало, Кирчо и Кокорчо!! Слагайте за Министър на здравеопазването човек ,който да смени МОДЕЛА на здравеопазването от КАСОВО осигурителен в ДАНЪЧНО осигурителен!! Схващате ли бе тикви???

Отговори
6 2
дии

дии

24.11.2021 | 09:09

То пък едни експерти... Румен Гечев, Р. Овч., Таско Ерменков. Явно ни чака много тежка зима. Като тази от 96/97 година.

Отговори
8 6
На новите Сорос-отрочета ще кажа едно

На новите Сорос-отрочета ще кажа едно

24.11.2021 | 08:14

ПУСКАЙТЕ УЧЕНИЦИТЕ И ОТВАРЯЙТЕ СПОРТА с добро!

Отговори
10 3
Батко

Батко

24.11.2021 | 09:03

Иди от фитнеса и си купи фалшив сертификат ;)

Отговори
1 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?