Следвайте ни

НА ЖИВО Втори ден хаос в парламента, Ива Митева обяви Закона за НСО за приет

viber icon

Обявявам Закона за НСО за приет. Това каза Ива Митееа – председател на Народното събрание, след 30-минутна почивка. Тя обяви законопроекта за изменение и допълнение в Закона за Националната служба за охрана за приет.

"Предложих процедура за връщането на гласуването по двата законопроекта. Тук, в пленарна зала, чух, че правилникът не е бил нарушен и че решенията, които са били взети, са валидни. Председателят на НС не е прекратил заседанието, след като е установил кворум. Продължил е заседанията и по искане на Мая Манолова е направена проверка на кворума преди прегласуване на законопроекта. Установява се наличие на кворум – 125 присъстващи. Веднага след това е проведено гласуване, при което „за” са гласували 102 народни представители. В резултат на това обявявам за приет законопроекта за изменение и допълнение на закона за НСО, внесен от Ива Митева и група народни представители”, допълни още Ива Митева.

В началото на заседанието на парламента Ива Митева предложи да включат гласуването на законопроектите в днешния дневен ред. Това предложение доведе до поредицата от бурни скандали и престрелките между представителите на "Има такъв народ" и ГЕРБ. Затова беше обявена 30-минутна почивка и свикан Председателски съвет на Народното събрание.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Мимето

Мимето

03.09.2021 | 14:25

Има огромна опасност ДИКТАТУРАТА на ПОСРЕДСТВЕНОСТТА и липсата на законност да бъде налагана от нищожеството Ива Митева. Тя е опасна за България и доказателство какво може да направи една нищожна амбициозна чиновничка когато се добере до върховната власт какъвто се явява парламента в настоящия пиков момент. Поради това парламентът е токсичен и веднага трябва да се разпусне до появяване на нов субект на властта.

Отговори
3 1
До помакинята Митева

До помакинята Митева

03.09.2021 | 13:28

Помакинята бързо си повярва и тя стана яката работа

Отговори
3 0
Домитрова

Домитрова

03.09.2021 | 08:18

Пишете на кирилица!!

Отговори
13 1
Al11g

Al11g

03.09.2021 | 08:04

Digai bokaite 11g ma6inaa areee sfqt.,

Отговори
1 13

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?