Следвайте ни

НА ЖИВО Ще има ли пик на COVID-19 през лятото? Говори министър Кацаров

viber icon

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров ще даде брифинг днес, на който ще изнесе актуална информация за развоя на пандемията от COVID-19 у нас.

Събитието ще се състои в 10:30 часа в конферентната зала на Министерството на здравеопазването.

Припомняме, че през уикенда здравният министър заяви, че ще обяви нова заповед днес.

"Понеделник ще въведа заповед 10% от пробите да бъдат подложени на повторно изследване. Никой няма да бъде наказан, но това трябва да бъде проверено. Трябва да можем да ограничим разпространението на опасния щам", каза Кацаров.

 Той припомни, че пробата с индийския щам у нас е взета на 5 април, стояла е 15 дни в Плевен, като чак на 20 април е станало ясно за нея.

"Напълно е възможно вирусът да се разпространява вече. Той е изолиран в голяма част от страните. Няма да е изненадващо, ако получим и нови проби. Най-ефективният начин да се предпазим е да се ваксинираме", каза министърът.

Експертите очакват през есента да има нов пик. Аз не мога да ви обещая, че няма да има такъв пик. Можем да направим оценка на това колко души са се срещнали до момента. В понеделник ще представя проучване, направено от частна компания, което ще ни даде представа в тази насока", обясни той.  

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ТОЗИ ЧОВЕЧЕЦ

ТОЗИ ЧОВЕЧЕЦ

21.06.2021 | 13:52

Няма връзка с реалността! ДО ВЧЕРА БЕШЕ АНТИВЪКСЪР!! Днес се изказва от позицията на някаква мнима компетентност. Кацаров е специалист по О-ПЛЮВАНЕ на тези,, които изнесоха тежката битка! Истински и доблестни мъже и жени, част от които загубиха живато си!

Отговори
4 2
OldTen

OldTen

21.06.2021 | 09:37

Объркан човек, службогонец.

Отговори
6 4
Бъбу

Бъбу

21.06.2021 | 09:34

Точно така, съгласен съм с Павел. По големи боклуци от тези не е имало. Щял да каже министъра, какво да каже като не е компетентен, той бил ли е в ковид отделение като лекар, не като пациент. Да каже защо изхвърли проф. Кантарджиев и други кадърни лекари, от завист ли.

Отговори
8 3
Павел

Павел

21.06.2021 | 08:42

Лесно е да уволняваш, само и само да угодиш на вожда-президента, но като гледам отново, ще ни вкараш в пандемията. Това служебно правителсво трябва да бъде разследвано след 11.07.2021. Пълна ревизия и затвор за всеки, който не е работил за България, а си е угаждал за собвени интереси.

Отговори
10 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?