Следвайте ни

НА ЖИВО Пеканов: Пребройте се онлайн и помогнете на онези, които не могат

viber icon

Започна електронно преброяване на населението и жилищния фонд, пловдивчани първи в попълването на анкетните карти

Апелирам към всички граждани на Република България – пребройте се онлайн, защото това е лесно, бързо и безопасно. Лично аз вече го направих през интернет. Помогнете и на онези, които не могат да се справят. Това заяви ресорният вицепремиер Атанас Пеканов на пресконференция в МС по повод започналото вече електронно преброяване на населението и жилищния фонд.

Той демонстрира и попълването на анкетната карта, като показа скрийншот от собствената, попълнена от него.  

Важните решения за разпределяне на еврофондовете, както и всякакви други управленски решения и политики могат да се предприемат само на основата на данните от това преброяване. Това е единственият способ, който ще ни даде пълна картина за ставащото в страната. Не трябва да се концентрираме само в столицата, а на базата на данните на всички жители в страната ще имаме информация, която ще повиши в бъдеще и качеството на живота, каза още Пеканов.

Електронното преброяване е стартирало в полунощ и ще продължи до полунощ на 17 септември, като още на следващия започва класическото преброяване с обикаляне на преброители по домовете, каза председателят на НСИ Сергей Цветарски.

Още в първата минута е започнало попълването на анкетни карти, като до 7 часа сутринта това са направили 3571 човека, като почти половината са от София, има и много от Варна, Пловдив. 

Въпросникът включва лична информация за човека, образованието и отоплението на домакинството. "Цялата информация се пази в пълна конфиденциалност", увери Пеканов.

"Първото преброяване е направено през 1881 г. от княз Александър Батенберг", обяви той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?