Следвайте ни

3400 измамници засечени на КПП-тата, хайки за мотористи по празниците ВИДЕО

viber icon

КАТ започва засилени проверки на шофьорите за употреба на алкохол и наркотици по време на започващите почивни дни за 1 май и Гергьовден. Специално внимание ще бъде обърнато на мотористите, защото със затоплянето на времето те масово излизат по шосетата. На всички КПП-та и вътре в градовете ще се извършва проверка на собствениците на мотоциклети заради зачестилите инциденти. Това обявиха на брифинг в Министерски съвет от МВР.

Няма промяна в режима за влизане и излизане в областните центрове, като за София мерките остават по-затегнати и през КПП-тата ще се пропускат само шофьори, които отиват на работа. Това обясни комисар Веселин Младенов, началник на отдел "Охранителна полиция" в  ГДНП.

Направени са 55 000 проверки на декларациите, оставяни на полицаите при влизане и излизане в областните градове. Над 3400 са засечените неверни данни за отиване на работа без наличие на трудови договори, а 446 дори са регистрирани като безработни. Образувани са 1300 досъдебни производства, като 1277 са за неспазване на противоепидемичните мерки, 200 са за неверни данни.  

Съставени са 19 262 акта, като 14 228 от тях са за липса на защитни маски, добави още комисар Веселин Младенов.

Комисар Звезделин Колев подчерта, че служителите на пътна полиция ще извършват необходимите проверки на КПП-та с цел недопускане на безпричинно пътуване. Той призна, че освен с мотористите, полицаите имат проблеми и с колоездачите.

"Тези с колелата бягат по полята и хитреят покрай тировете, но ние не сме за котка и мишка. Това са некоректни неща и трябва да бъдем внимателни", заяви комисар Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел " Пътна полиция" към СДВР.

Напоследък зачестяват и случаите на агресия към служителите на реда. "Вчера около обяд имаше инцидент на входа на "Борисовата градина" гражданин използва спрей и напръска служител на Столична община, той е задържан и има образувано производство по случая. Останалите три казуса са на КПП-та. Имаше незачитане на правилата, включително и опит да бъдат блъснати служители, миналата седмица беше това на изхода на магистрала "Хемус", разясни комисар Звезделин Колев.

За първите четири месеца на тази година са издадени 1213 наказателни постановления на водачи на МПС. 649 са санкционирани, защото са отказали да им бъде извършена проверка. 661 пък са заловени да карат пияни или надрусани , стана ясно от думите на комисар Радослав Стойнев, началник на отдел "Охранителна полиция".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Глоби

Глоби

30.04.2020 | 14:33

Глоби за нарушителите, върнете старата ставка от пет хиляди лева и никаква милост! Който не може да я плати, да ходи да работи ангария за два месеца и да яде само хляб и вода! Аман от тарикати, които разнасят заразата и увеличават времето на карантината

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?