Следвайте ни

НА ЖИВО Депутатите отложиха актуализацията на бюджета

viber icon

Пленарното заседание, на което депутатите трябваше да гласуват актуализацията на бюджетите на Здравната каса и държавното обществено осигуряване започна, но народните представители взеха решение да отложат гласуването за утре.

Народните представители трябваше да започнат с изслушване на министър Асен Личев, но тъй като разместиха дневния си ред и министърът не е в пленарна зала, излязоха в 10-минутна почивка.

Актуализацията на бюджета на НЗОК и ДОО им беше приета от ресорните комисии вчера. В НС държавният бюджет ще се гледа на първо четене в зала отново утре.

 

Народните представители решиха процедурните правила за избор на управител на БНБ да отпаднат от дневния ред на парламента. "За" това гласуваха 121 народни представители, "против" - 61 и "въздържали се" - 23, с което предложението беше прието.

Предложението направи народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев.

 

"От името на нашата парламентарна група правим предложение да отпадне за обсъждане точката за проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидат за управител на БНБ. Избирането на ръководство на такъв орган предполага управляващо мнозинство, стабилно управление. Докато не формираме правителство не е редно, има и други регулаторни органи, на които са им изтекли сроковете. Това ръководство на банката може да си изпълнява функциите", каза още проф. Румен Гечев.

Подобно становище изрази и Атанас Атанасов от "Демократична България.

Очаквайте подробности!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ДА ОСТАНАТ САМО 100

ДА ОСТАНАТ САМО 100

25.08.2021 | 10:15

СПЕШНО ДА ГИ МАХАМЕ ТЕЗИ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ БО.КЛУ.ЦИ ВЪВ ЦЯЛАТА ПАРЛАМЕНТАРНА ИСТОРИЯ....ТАКА Е КАТО ЗАЛОЖИХМЕ НА КУЦ КОН.... И Т.ЪП ЕКИП...ОТ ДАЖЕ НЕ МОГА ДА ГИ НАРЕКА С ДРУГО ОСВЕН ХАЛТУРЧИЦИ...

Отговори
14 1
ДА ОСТАНАТ САМО 100

ДА ОСТАНАТ САМО 100

25.08.2021 | 10:06

ПЕДЕ.РАСИ..... 240 БРОЯ

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?