Следвайте ни

НА ЖИВО: Борисов инспектира ключов обект и обяви как ще имаме Егейско море

viber icon

Премиерът Бойко Борисов се пусна на живо в личния си фейсбук профил. Днес в програмата му е инспекция на напредъка на строителните дейности по изграждането на газовата връзка между България и Гърция.

Борисов е придружен от министърът на енергетиката Теменужка Петкова, както и няколко красавици.

"Е, виж какво време поръчах, да е топличко", пошегува се Борисов.

Предвижда се ускорен строеж на 185-километровото съоръжение между Стара Загора, Хасково и Комотини. То трябва да бъде готово за 12 месеца и газопроводът да бъде въведен в експлоатация през втората половина на 2020 г.

Връзката трябва да осигури диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ в региона на Югоизточна Европа.
 

На инспекцията присъства и американският посланик у нас Херо Мустафа, както и посланиците на Гърция и Азербайджан.

"Най-хубавото е, че там където строим, а ние строим навсякъде, археолозите намират уникални неща, на 7000 години намериха каменни сечива. Много сме доволни от нашите археолози. Работят много бързо, повече хора, ние плащаме редовно и музеите ни се напълниха с артефакти", обясни министър-председателят.
 

"Само за археологията сме дали 4 млн. лв.", категоричен е той. 

По думите му този интерконтектор ни свързва директно с Александруполис."Искам да направи един бърз път Александруполис-Димитровград. Да свържем Черно море с Егейско море. Да си разменим по едно пристанище, без такси. Гърция ще има Черно море, ние ще имаме Егейско море и то без войни. Това говорим сега да направим", разкри премиерът.

"Мисля, че предсрочно ще го открием", каза още той.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?