Следвайте ни

На изборите ще гласуваме с дистанция и маски, търсят членове на СИК с антитела

viber icon

Членовете на Районните избирателни комисии (РИК) ще могат да се ваксинират скоро. Срокът за тяхното назначаване е до 12 февруари, което ще позволи имунизацията им преди вота на 4 април. Това обясни пред бТВ говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цалова.

Сравнително по-късно обаче се прави подборът на Секционните избирателни комисии (СИК). Затова и имунизацията би била трудно осъществима. В тази връзка от ЦИК препоръчва на партиите да търсят такива членове, които вече са преболедували COVID-19 или имат поставена ваксина. 

Говорителят на ЦИК Таня Цанева коментира, че организацията на изборите зависи и от това как ще се движи кривата на заболяването. Логистиката ще е трудна, като все още се очаква и здравния протокол за организацията на вота. При всички случаи маските и дистанцията ще са основна препоръка. Обмисля се и вариантът да се гласува с ръкавици. Трябва да се уточни и дали хората, които ще обикалят адресите за гласуване с подвижна урна, трябва да бъдат със специални облекла.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Къци

Къци

09.02.2021 | 11:22

Никой не ви е спрял да гласувате !!!

Отговори
2 0
Аз имам Антитела

Аз имам Антитела

09.02.2021 | 09:40

Към болести,причинени от управлението на Тиквун. Ще кандидатствам.

Отговори
2 4
Цецо

Цецо

09.02.2021 | 09:29

То цялата държава е цирк! Служебно правителство, докато се вихри пандемията. Боко и сие да подават оставка,включително целия парламент. Колко хора ще рискуват здравето си? Кой ще се съгласи да е с подвижната урна? Много въпроси без отговор.

Отговори
5 4
Цирк

Цирк

09.02.2021 | 09:22

целта е да не гласуваме. Нима някой ще чака часове за да упражни право на глас??? А и баницата е разпределена. Не случайно Ковид ще атакува до изборите, Карантини,мерки. И много гласове за ГРОБ от ромите и държавната администрация.

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай