Следвайте ни

На изборите: Мангъров и Цветанов срещу здравния министър Ангелов

viber icon

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и най-острият критик на действията на НОЩ по време на пандемията от COVID-19 - Атанас Мангъров, се изправят срещу здравния министър Костадин Ангелов в борбата за следващия парламент. Министърът трябва да е водач на ГЕРБ във Варна и Велико Търново.

В старата столица Ангелов ще влезе в директен сблъсък с лидера на “Републиканци за България”. Цветанов обяви, че ще е водач във Велико Търново при откриването на партийния офис в града, пише "24 часа".

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

Листата на републиканците за Великотърновска област щяла да е съставена от знаещи и можещи млади хора.

АТАНАС МАНГЪРОВ

Доц. Атанас Мангъров пък ще е водач на листата на АБВ във Варна.

Той бе представен от лидера на партията Румен Петков. Доцентът получи най-много номинации за водач на листа и бе издигнат независимо че създателят на партията Георги Първанов изрази несъгласие с кандидатурата му.

Президентът (2002-2012) не одобрява изказванията на Мангъров срещу действията на НОЩ.

Позицията на Първанов пък доведе до оставката на областния председател на АБВ в Пазарджик Атанас Шопов. “Не приемам и не разбирам позицията на създателя на партия АБВ срещу номинацията на един достоен човек - доцент, лекар, инфекционист, начело на листите на партията.

Както не приемам и всякакви решения, релевантни на политика на безпринципност или безидейност”, написа Шопов във фейсбук. Той напуска и поста си, и партията.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай