Следвайте ни

На АМ „Тракия“: Започва ремонтът на вълнистия участък Чирпан-Стара Загора

viber icon

В понеделник, пети октомври, започва ремонтът на първите 12 км от компрометирания участък между Чирпан и Стара Загора на магистрала “Тракия” в платното за Бургас, съобщи АПИ. Става въпрос за участъка след пътен възел “Белозем” до Оризово. Предвижда се ремонтните дейности да приключат към края на октомври, като през това време трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София с допустима скорост до 70 км/ч.

Връзката на пътен възел “Плодовитово” от магистралата към пътя Оризово - Плодовитово - Първомай ще бъде затворена. Пътуващите към Първомай ще могат да слязат от аутобана при Чирпан.

Работата ще започне с поставяне на необходимата сигнализация и пътни знаци, а от вторник - и същинската строителна дейност. Тя ще включва цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на одводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

Ремонтът ще се изпълнява от държавната компания “Автомагистрали”, тъй като има договор с АПИ за поддържане на магистралата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нали

Нали

05.10.2020 | 00:47

Станишевите лаина!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?