Следвайте ни

МВР защити полицаите, обиждани от протестиращи

viber icon

Категоричната си подкрепа за полицаите, обиждани от протестиращи през последните дни, изрази главният секретар на МВР Ивайло Иванов в извънредно изявление. Ето какво пише в него:

"Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир във всички райони на страната, в които малки групи граждани се опитват незаконно да блокират пътища и да възпрепятстват свободното придвижване на всички останали български граждани. И на пътя, който свързва Стара Загора с магистрала „Тракия“, и на магистрала „Марица“, и на магистрала „Струма“ и пътя за Гърция в районите на Благоевград и Кресна, наши колеги бяха обект на безпрецедентна агресия по време на нерегламентирани протестни мероприятия. Български полицаи бяха обиждани по най-циничен и вулгарен начин от лица, които претендират, че протестират в защита на демократични ценности и граждански права", отбелязва Иванов.

"Искам да уверя колегите, че нито един случай, при който, по силата на служебното им положение, те са били принудени да търпят агресията и обидите на тези лица, няма да бъде оставен без разследване на действията на провокаторите. След събиране, обективиране и документиране на доказателствените материали, те ще бъдат изпратени на съответните прокуратури за произнасяне относно грубите закононарушения, извършени от тези лица", допълва главният секретар на МВР.

"Уверявам Ви, че професионалното ръководство на МВР няма да допусне провокацията, обидите и агресията спрямо български полицаи да останат ненаказани съгласно разпоредбите на българските закони. В заключение, изказвам личната си благодарност на всички полицаи за самообладанието и отговорността, с които изпълняват своите конституционни задължения по запазване и гарантиране на гражданския мир в страната. Благодаря им и за това, че с цената на лишения за техните собствени семейства, те не позволяват български граждани да се изправят едни срещу други", заявява още той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Батко

Батко

05.08.2020 | 20:31

Кифленска история. За какво стават полицаи, като не са готови да страдат в името на народа! Да ходят да метат улиците. Кифли бре, кифли! Мутренски кифли.

Отговори
1 4
Best

Best

05.08.2020 | 21:36

Копе. е бе копе.е,ама много тъпо копе.е.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?