Следвайте ни

МВР търси подкупни катаджии във Фейсбук

В дирекция "Вътрешна сигурност" на Министерство на вътрешните работи от началото на годината има служители, които търсят сигнали за корумпирани пътни полицаи сред публикациите в социалните мрежи, съобщи директорът на службата старши комисар Румен Ганев, цитиран от вестник "Дневник".

Този подход се прилага от началото на годината, като специална програма търси определени термини и кодови думи в постовете. До юли има повече от 10 отработени сигнала по публикации във "Фейсбук". Именно по тази линия се е стигнало до пътен полицай, поискал пари от шофьор до турското посолство.

Старши комисар Ганев посочи, че сигнали се приемат на телефон 112 и номера в МВР и дирекция "Вътрешна сигурност", които могат да се намерят на техните сайтове. Наблюденията на Ганев, който е начело на "Вътрешна сигурност" от създаването на службата преди 10 години, сочат, че в последните четири години броят на сигналите остава почти без промяна, но качеството им спада.

Статистиката сочи, че над 40% от сигналите са недействителни, като често те се подават срещу пътни полицаи, които са си свършили твърде съвестно работата си. Румен Ганев посочи, че от 2015 година се използва и видеонаблюдение, като се разчита на камерите в колите, като при тях се забелязва намаляване на броя на нарушенията.

В заключение той обобщи, че познатият израз "Какво правим сега", с който пътните полицаи си просят пари или услуги, е останал в миналото.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (2)

Денчо иванов

15.08.2019 | 21:14
0 0

Така беше и Така ще си остане.Това е от БГ. сиромашията,хората семейства хранят.Ама по добре с Бял Ляб.

То затвова

15.08.2019 | 11:59
0 0

На запад няма да видиш катаджия само при специални случаи там има камери навсякъде и готово глобата ти идва веднага без подкупи обещания изнудване от страна на полицаите

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?