46
Следвайте ни

МВР с още 12 виновни за полицейското насилие зад колоните на МС

viber icon

МВР установи още 12 виновни служители за полицейското насилие зад колоните на Министерския съвет. Спрямо тях са започнали проверки, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров в NOVA.

Полицейският произвол

"Бяха разпоредени нови проверки по въпросния скандален случай, който като поведение е недопустим и потресаващ. В хода на тези проверки бяха установени още 12 виновни служители, спрямо които са започнали проверки. Успоредно с тази, са започнати още няколко проверки. Общо около 20 служителя са проверявани. Дисциплинарните производства ще приключат до дни и ще бъдат наложени необходимите наказания", каза Тодоров.

"Всеки един по веригата - от ръководителя до изпълнителя, ще получат наказание. Те са такива, каквито предвижда закона за МВР, включително дисциплинарно уволнение", добави главният секретар на МВР.

Какво се случва с Венци Боксьора

Има данни, че МВР е защитавало Венци Боксьора като свидетел, посочи гл. секретар на МВР. По думите му това по никакъв начин не му дава право да безчинства над хората.

Това е недопустимо. При наличие на виновно поведение от страна на полицейски служители, замитали проблема, ще бъдат взети съответно необходимите дисциплинарни мерки", обясни Тодоров.

 
"Проверките ще продължат и всеки, който е допуснал някакво действие или бездействие за ескалирането на този случай, ще понесе дисциплинарна отговорност. Нашите усилия са в посока установяване на това имало ли е полицейски чадър над Венцислав Дамянов. При установяване на такива данни, ще бъдат взети най-строги мерки", добави той.

Купуване на гласове по изборите

Вече има сигнали, както са известни и няколко начина търговия с вот - от предлагане на дърва за огрев до погасяване на вноски по бързи кредити, отбелязва главният секретар на МВР.

"Един глас се търгува между 40 и 100 лв., зависи от региона", разкри Тодоров.

"Служители, които са демотивирани, неглижират служебните си задължения, ще претърпят санкции за съответното си поведение. Държа на няколко неща - дисциплина и единоначалие, етично отношение към гражданите и недопускане на корупционни прояви от страна на личния състав", подчерта главният секретар на МВР.

Той обясни, че при встъпването му в длъжност вече са били сменени много ръководители, самият той не е извършвал рокади, освен тази във 2-ро РУ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Питайте журналя

Питайте журналя

09.10.2021 | 17:37

Може ли Лозан Панов да коментира??? Задавайте му въпроси на Герджиков също... Питайге ги и за записа и за кюлчетата!!!

Отговори
3 1
Права

Права

09.10.2021 | 17:04

Ако трябва по реда да се наказват, ще застигне и Буци. Това е една от последните диктатури в Европа.

Отговори
3 1
Нали

Нали

09.10.2021 | 16:37

И какво правим като ги оправдаят! За мен тези хора са герои!

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?