Следвайте ни

МВР обяви ще глобява ли пенсионери извън часа за пазаруване

viber icon

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обяви, че пенсионерите няма да бъдат глобявани, ако бъдат хванати в магазина в 10,30 часа, защото са отишли да си купят хляб.

Той обясни как ще действат новите забрани, наложени от здравното министерство, по нова тв. Според тях хората над 65-годишна възраст не могат да влизат в търговски обекти извън двата часа между 8 и 10 сутринта.

Ние не налагаме глоби веднага, ако възрастен човек е в магазин извън часовете, ще бъде предупреден и то първоначално само устно, разясни Терзийски.

Редът за допускане в магазините е отговорност на собствениците, но охранителите не могат да искат лични данни, каза още Терзийски.

За последните 10 дни полицаи са издали над 10 000 предупреждения на хора, че не спазват противоепидемичните мерки, добави министърът. Има и 644 осъдени, че нарушават наложената им карантина като 2-3 от присъдите са ефективни и нарушителите са в затвора.

1350 са болните от коронавирус полицаи, съобщи още Терзиаски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ковидчо (оригиналът):

Ковидчо (оригиналът):

13.11.2020 | 12:18

Поредната тъпня на управляващите, които в безсилието си и в агонизиращите си напъни да се задържат на власт "раждат" простотия след простотия!

Отговори
5 0
П.Стефанова

П.Стефанова

13.11.2020 | 11:54

Това е абсолютна дискриминация.Нито времето е подходящо,нито има ефект.Най-гадната мярка

Отговори
5 0
Халява

Халява

13.11.2020 | 11:38

Сутрин за пенсионера голям асортимент втора пресност, от преден ден. Нямало пресен хляб, той вобяд пристига и е за други. И като нямат хляб, защо пасти не ядат, по ботокс кралицата министър. Подвижни гилотини трябва да цинкулират по хранителните магазини и строените чинно вмаски изверги нарушили величайша грижа за човека под ножа.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?