Следвайте ни

МВР: Няма насилие над Кърджилов, белезниците бяха наложителни

viber icon

Бившият пиар на Иванчева - Петър Кърджилов е арестуват абсолютно професионално на Орлов мост.  Към момента е задържан в първо РУ. Това каза Тони Тодоров, зам.-директор на „Охранителна полиция" към СДВР, на брифинг.

 
"Вдигаме с една степен тона, коментираме състоянието на обстановката. Преди час се случи инцидент, от няколко дни предупреждаваме за това. На Орлов мост възрастна жена с бастун е спряла при протестиращите и е изказала мнение", допълни Тодоров. 
 
"Един от протестиращите се насочва към нея и изхвърля съдържанието на чашата, която държи в ръката, след което тя му посяга с бастун. Трябва да анализираме тази ситуация и да преценим от коя страна е извършена провокация. Всеки ще носи отговорност за своето поведение. Мъжът е отведен в Първо районно, ще преценим кой е виновен", каза Тодоров. 
 
Той потвърди, че става въпрос за бившият пиар на подсъдимата Десислава Иванчева, бивш кмет на район "Младост" в СОфия. 
 
"Не можем да говорим за физическо насилие. Абсолютно професионално задържане".Поради агресивното му поведение, беше наложително да му се сложат белезници", каза Тодоров за Петър Кърджилов.
 
"Снощи за пореден ден имаше жена с нетрезво състояние, беше влязла в ролята на служител на МВР и провокираше полицаите, караше ги да спират автомобилите и да проверяват шофьорите за алкохол и наркотици", каза още той.
 
"Разговорите протичат по друг начин, когато ги няма медиите, това вие го тълкувайте. Постоянно се говори с хората на протестите, днес следобед ще имаме по-сериозна среща с тях", каза още Тодоров.
 
"Има възможност да се пусне градския транспорт. Идеята беше да говорим. Не постигнахме никакво разбиране. С тези хора пред МС диалогът беше по-продуктивен. Всички граждани ходим на работа и трябва да си стигнем до работните места нормално", каза служител на Столична община, който опита да преговаря с протестиращите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?