Следвайте ни

МВР министърът: Денонощно наблюдаваме язовирите и реките ВИДЕО

viber icon

"Част от язовирите бяха контролирано изпуснати заради масивното снеготопене, причинени от валежите. Не се стигна до тежки инциденти. Създадена е организация за денонощно наблюдение на язовирите и реките". Това заяви днес министърът на вътрешните работи Христо Терзийски по време на парламентарното заседание.

"268 сигнала свързани с усложнената метеорологична обстановка са обработени. Повече от 450 служители на СДВР и ОДМВР са участвали. Общо над 120 съдействия са оказани. Създадена е организация за наводнени пътища и къщи", съобщи той. 

"Няма загинали хора, в пълна координация между институциите се оказва съдействие на пострадалите от бедствието хора. Състоянието на пострадалите от затрупаната от свлачище къща в Смолян е стабилно. Лицата ще бъдат настанени в общински жилища", обясни министърът. 

По думите му има охрана от полицейски патрули там, където има риск от свлачища. Създадена е организация за придвижване по обходни маршрути. Остава бедственото положение в редица населени места – Равадиново, общ. Созопол, гр. Белово, общ. Пазарджик, Драгоман, Своге, Костинброд, Симитли, Струмяни, Якоруда, Гоце Делчев, Перник, Радомир, Враца за квартал Бистрец, селата Бели Извор и Голямо Пещене, Трън, пише Нова тв.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

СМЕШНИК

СМЕШНИК

14.01.2021 | 13:35

Какво има да "наблюдавате" язовирите, бе шмат ко? Имате ли готовност за реакция при изменение на обстоятелствата? Имате ли създадена организация с работни групи и специалисти, които ще извършват необходимите действия? Какво сте направили за разчистването на коритата на реките? Щото като се изпусне един язовир, стават големите заливания, заради непочистените и обрасли корита на реките. Абе няма ли най-накрая някой да влезе в затвора за това престъпно безхаберие?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?