Следвайте ни

МВР и АПИ: Идат сняг и дъжд, пътувайте само при необходимост

viber icon

Очаква се ситуацията по пътната инфраструктура в страната да стане тежка поради валежите от дъжд и сняг. Това съобщиха на брифинг пред медиите вътрешният министър Христо Терзийски и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

"Призоваваме гражданите да предприемат пътувания съобразно необходимостта, а когато се пътува, да са оборудвани за зимни условия. Колегите от АПИ следят постоянно ситуацията", каза вътрешният министър Христо Терзийски.

 200 машини обработват превантивно терените против заледяване, каза началникът на АПИ Георги Терзийски.

Обстановката се усложнява - на места вали дъжд, като се очаква валежите да преминат в сняг. Единственият затворен участък за движение е проходът Петрохан, допълни той. На Троянския проход има ограничения за преминаване на МПС над 12 т.

"Всички екипи са в готовност за реакция, където има необходимост, ще се отстраняват паднали дървета или земна маса", обясни още вътрешният министър.

Очакваме снеговалежи в Североизточна България, където по традиция стават снегонавявания и почистването е затруднено. Затова нека се предприемат пътувания само при необходимост, категоричен е министърът.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?