Следвайте ни

МВнР: Евакуацията на сънародниците ни е приоритет

Търси се възможност за евакуация на още четирима българи от Афганистан

viber icon

България поддържа непрекъсната връзка с останалите в Кабул български граждани, работещи за международни организации, и е в контакт с чуждестранните ни партньори и съюзници в търсене на възможности за извеждането им от Афганистан. Това съобщиха от Министерството на външните работи.
 
Евакуацията на сънародниците ни остава задача от първа необходимост.
 
Към момента МВнР разполага с информация за четирима български граждани, които очакват да бъдат евакуирани от Афганистан. Пети български гражданин, работещ за ООН, ще бъде евакуиран чрез възможностите на световната организация в близките часове.
 
През последните 24 часа с помощта на международен евакуационен полет един български гражданин напусна Афганистан, вече се намира на сигурно и безопасно място и не е  потърсил допълнително консулско съдействие.

 
Към момента за последните дни Афганистан са успели да напуснат общо 13 български граждани, с които МВнР поддържаше връзка и оказа съдействие.
 
На 10 март 2018 г. временно бе преустановено прякото дипломатическо присъствие на България в Афганистан поради нанесени сериозни материални щети на сградата на българското посолство в Кабул при мащабния терористичен акт на 31 май 2017 г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?