Следвайте ни

Мутафчиев скочи на министър Минеков: Театрите не са казина!

viber icon

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев се обърна към служебния министър на културата проф. Велислав Минеков във Фейсбук по повод негово изказване за театрите. Ето какво написа шефът на сдружението на артистите.

Уважаеми проф. Минеков,
В последните няколко часа не мога да си затворя телефона, заради десетки, да не кажа стотици творци и технически екипи в държавните театри, опери, които се страхуват, че ще останат без работа след последното Ви изказване, че ще трябва да спрете ,,предприятията“, които носят загуба.
Далече съм от мисълта, че заварвате най-прекрасната ситуация в Министерството на културата и особено в пандемичната криза, в която всички се намираме през последните 14 месеца от живота си, както и заради изключително ниския бюджет, с който разполагате.
Но МОЛЯ, не всявайте страх у хората, които работят в тази сфера от години и се борят като на фронт във война като тази, която описвате! Подобни изказвания са предпоставка за сериозна дестабилизация на целия сектор.
Моля, инициирайте незабавен диалог с всички представители на застрашените гилдии, за да можем заедно да се справим с проблемите, които очертавате! Напомням Ви, че ние не работим в предприятия! И театрите не са казина. Малко по-различно е.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Тиква

Тиква

30.05.2021 | 13:40

нещастна подлога на Тиквата си ти.

Отговори
9 7
По поръчка

По поръчка

30.05.2021 | 13:23

Марица и политика - магаре и космос. Гербаджийската медия ще се намери нещо безобидно и ще го моделира в полза на статуквото.

Отговори
9 7
Дгд

Дгд

30.05.2021 | 12:53

Мутафчиев продължаваш с м.нетите

Отговори
10 9
Дгд

Дгд

30.05.2021 | 12:51

Мутафчиев продължаваш със с.ирките

Отговори
10 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?