Следвайте ни

Морски схеми: Туристи измислиха как да ползват гратис чадъри и шезлонзи на плажа

viber icon

Тази година част от плажовете по Южното Черноморие са с по-ниски цени на чадърите и шезлонгите,но някои туристи опитват да ги ползват безплатно, като си разменят касовия бон. Последният случай е от плажа в Крайморие, а близкият спасител става свидетел на случката, съобщи БНТ.

"Там на втория ли беше, третия шезлонг дойде една жена, някъде към 16.30 ч. 17.00 ч. горе-долу и легна. Дойде момчето, което събира таксите за шезлонгите. Тръгна да си говори с нея нещо, повишиха си тон, започна тя нещо да му обяснява, започна да вика повечко, след това дойде другият касиер, пак нещо не се разбраха, в крайна сметка дойде и концесионерът", разказа спасителят Димитър Калинов.

Оказало се, че жената използва касова бележка от преди 8 часа. Преди това обаче не е била на плажа. Обяснила, че неин познат ѝ я дал, след като си тръгнал от ивицата.

"Ако установим, че човекът ползва чужда бележка, просто го помолваме или да заплати, или да напусна тази платена услуга, която е заел неправомерно", обясни концесионерът Николай Димитров.

Стопаните на плажове признават, че трудно може да се контролира порочната практика. Разчитат най-вече на своите служители да наблюдават по-изкъсо летовниците, но и на съвестта на самите плажуващи.

"Ние си взимаме чадъра и после си тръгваме, никой не ни е искал касовата бележка или пък на никой не сме я и давали. Все пак всеки си е за него си, плаща си я", коментира Радостина Димитрова.

Една и съща бележка може да се ползва само когато решим сутрин да отидем на плаж, да си тръгнем и да се върнем отново следобед, но в рамките на един и същи ден. Остава обаче неясно как туристите могат да докажат, че именно те са заплатили касовата бележка, а не е поделена с други. Така на практика отново може да възникне спор, а последната дума има касиера.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Лимбо

Лимбо

31.07.2021 | 14:00

Е ми да , щом бележката си е за деня ,какво ги интересува кой купил и кой ползва. Имаш ли бележка си наред , другото не може да се докаже и е една бизнес магария

Отговори
17 0
Тъпо

Тъпо

31.07.2021 | 11:29

Идвам сутринта, плащам си, става ми супер жега, решаваме да си тръгнем с жената и детето, защото не е здравословно. За да си запазя чадъря, трябвало да си оставя багаж или нещо си там, за да си запазя мястото. Така ме посъветва този, на който платих. После мрънкат, че хората си оставяли хавлии, за да си пазят шезлонгите. Както и да е, нали съм си платил в 9 да речем, в 12 си тръгвам, обядвам, детето си спи следобеден сън, решавам да се върна в 17.00 часа, посрещат ме, че трябва да платя пак, щото.... нямало доказатество, че аз съм платил в 9... и че аз съм "собсъвеник" на касовата бележка. Бахти пародията....

Отговори
30 2
Ганьо

Ганьо

31.07.2021 | 11:15

Българка алчност и тъпотия,това само в БГ може.Ганьо си остава завинаги ганьо,алчен,злобен и завистлив тарикат,но не всички са от този бранш,държавата се скапа нацяло,и още ще потъва,почакайте малко,жалко,че е хубава но някои хора ужасни.

Отговори
11 2
Хана

Хана

31.07.2021 | 10:20

Това не може да се случи в Гърция , глупаци!!!никога!

Отговори
16 0
Алчни боклуци

Алчни боклуци

31.07.2021 | 09:12

Алчна измет бетонираха плажа

Отговори
19 1
Смяххх

Смяххх

31.07.2021 | 08:28

Да де ама защо минават в 5 следобед … това вече е алчност българска . За един чадър взимат такса 3-4 пъти на ден … и защо така ? Еми аз ако съм дал бележката на майка ми или брат ми .. какво и те ли трябва пак да плащат ? Ама много сме сбъркани ние тука . Аз последно бях на СВ. Влас , еми да чадърите са на старата цена преди пандемията а плажа е супер мръсен ама супер .. фасове , бутилки и т.н . Един тъмен субект минава около 8 сутринта с едно кепче и каквото събере там … ама фасовете си остават а хората в 8 сутринта вече са по местата , немога да разбера защо не правят това вечер или в 6 съчутрин ама не то струва пари ..

Отговори
24 2
Поли Янакиева

Поли Янакиева

31.07.2021 | 07:08

Само погледнете в 17ч проверяват колко време ще ползва за да я таксуват.На много места по това време вече спират да проверяват,но тия ще проверяват до 20ч да не би някой да им седне на супер поддържания плаж.

Отговори
37 2
Пари

Пари

30.07.2021 | 23:16

Всичко това са глупости, давам пример. Ако аз заявя колективна услуга както се е случило, какво правим. Таксата е за деня и толкова, защо не е извикала полиция. Пък и тези концесионери все не им изнася пък и те все там.

Отговори
55 2
Петър

Петър

31.07.2021 | 14:57

Таксата е за цял ден. А касовата бележка е документ на приносителя. Така че , викнете полиция.

Отговори
18 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?