Следвайте ни

Морската столица изпълнява 20 ключови проекта през 2020-а

viber icon

През 2020 година Варна ще изпълнява 20 важни инфраструктурни проекта. Те са в най-различни сфери, като акцентът е пътната инфраструктура, но не само. Два от важните обекти например са рибарските пристанища.

Ремонтът на „Карантината“ в "Аспарухово"  е на стойност 13 578 483,55 лв., от които общината получи безвъзмездна финансова помощ от 7 894 364,51 лв. Вторият проект е за рибарско пристанище „Варна“. Бившето съоръжение на "Рибни ресурси“ ЕООД бе предоставено на общината с решение на правителството и в момента обслужва 6 големи кораба.

През 2020 предстои да се реализира втория етап на „синята зона“. Първият етап - „синя зона-център“, осигури 2603 места. Планираните места за втория - „синя зона - широк център“, са 5752 места в 6 подзони. 

Сред останалите 20-те проекта, които се работят в морската ни столица, са завършване на кръстовището на ул. „Девня“; Изграждане на рампа от ул. „Атанас Москов“ към АМ „Хемус“; Изграждане на алтернативно трасе на ул. „Девня“;

Завършване на пречиствателната станция на Златни пясъци; Доставка на 60 нови електробуса; Обновяването на филиала на театъра;  Изграждането на 3 спортни комплекса; Финал на ремонта на стадион „Спартак“; Нов математико-технологичен кампус; Международен конкурс за Дупката и други.

 

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?