Следвайте ни

Морето поевтинява с 20%, с 10% - планината

viber icon

До 20 процента ще са по-ниски цените на хотелите през септември, каза председателят на варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павел Косев пред Нова ТВ.

„Намалението зависи от категорията на хотела, от събитията, които се случват в него, и от заетостта на хотела”, обясни Косев. Думите му бяха потвърдени и от туроператорът Антония Чомпалова, според която намалението през идния месец винаги е минимум 10%. „ Може да се стигне и до 30% намаление”, каза тя.

Така например, нощувката за 1 човек в петзвезден хотел ол инклузив в Слънчев бряг е средно 110-120 лв. през август, а през септември цената пада до 90 лв. на вечер. За четиризвезден хотел в Златни пясъци пък намалението е от 111 лв. през август до 95 лв. през деветия месец. Чомпалова обаче обясни, че при хотелите с по-ниски категории намалението може да е по-голямо и нощувката да струва между 60-70 лв.

При къщите за гости също има спад в цените между 10-15% заради по-ниски обороти. Планините остават традиционно предпочитана дестинация за отдих. „Планината винаги е предпочитано място през септември”, каза Чомпалова. По думите й местата за настаняване в планината наблягат повече на допълнителни услуги, които влизат в цената на нощувката, а не толкова на по-ниски цени.

Например ако през август с нощувка за 70-80 лв. се предлагат закуска и вечеря, то през септември за същата цена гостите ще могат да получат и обяд, безплатна напитка за „добре дошли”, или дори спа процедура.

Много хотели обаче ще затворят до края на август или в началото на септември поради липса на туристи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?