Следвайте ни

МОН проверява дисертацията на кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов

viber icon

През 2005 г. Висшата атестационна комисия (ВАК) е предала дисертацията на Пламен Николов, кандидат-премиерът на "Има такъв народ", в Народната библиотека „Кирил и Методий“ и в тогавашния Централен институт за научно техническа информация (ЦИНТИ) без задължителната информационна карта, която съдържа детайлите, свързани с нейната защита.

Това е изрично отбелязано в опис на дисертационни (хабилитационни) трудове, депозирани от ВАК, съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Поради този факт информацията за тази дисертация, налична в електронния Регистър на лицата, придобили образователна и научна степен „доктор” и/или научната степен „доктор на науките”, на защитените дисертационни трудове и на хабилитираните лица в Република България” (РАС) на НАЦИД, е твърде оскъдна.

Проверката на МОН е извършена в отговор на силния обществен интерес и множество запитвания от медии, отправени до пресцентъра на МОН и до НАЦИД, допълват от просветното ведомство. Повод са публикации, че кандидат-премиерът се представя за доктор на науките, но името му не присъства р в регистъра.

До 2011 г. основните данни за лицата, придобили образователната и научна степен „доктор”, научна степен „доктор на науките“, както и за лицата, заемащи академична длъжност, първоначално са вписвани в поддържаната от ВАК документация и електронна база данни.

През 2011 г. тези данни са мигрирани в „Електронна база данни за защитените дисертационни трудове и списък на хабилитираните лица в Република България” на НАЦИД съгласно чл. 3. от Правилника за прилагане на закона за развитие на академичния състав в Република България (Изм., ДВ, бр. 19 от 2011 г.). Тогава са мигрирани и данните за Пламен Николаев Николов, които не са променяни от датата на мигриране - 12 юли 2011 г.

Съгласно измененията на чл. 3. от Правилника за прилагане на закона за развитие на академичния състав в Република България (Изм., ДВ, бр. 56 от 6 юли 2018 г.) съществуващата електронната база данни, описана по-горе, е мигрирана в „Регистър на лицата, придобили образователна и научна степен „доктор” и/или научната степен „доктор на науките”, на защитените дисертационни трудове и на хабилитираните лица в Република България” (РАС), поддържан от НАЦИД.

Партидата на Пламен Николаев Николов в РАС е мигрирана на 3 октомври 2018 г. без никакви промени от първото й прехвърляне на 12 юли 2011 г.

Непълнотата на информацията относно дисертацията на Пламен Николаев Николов се дължи на липсата на попълнена информационна карта, с която дисертациите постъпваха в НАЦИД до юли 2018 г.

Дисертацията на Пламен Николаев Николов постъпва в НАЦИД. Тя е обработена и заведена във фонда на библиотеката на НАЦИД през септември 2005 г. с инвентарен № 135 в инвентарна книга № 3. В Книгата за движение на библиотечните фондове е под № 48 от 02.09.2005 г. Получила е сигнатура за хранилище 8487. През 2016 г. библиотеката на НАЦИД се присъединява към електронния каталог COBISS и след мигриране на библиографското описание на дисертацията се вписва сигнатурата и инвентарния номер, което може да се види на следния линк: https://plus.bg.cobiss.net/opac7/bib/1262594276#full.

Дисертационният труд на Пламен Николаев Николов е наличен в библиотеката на НАЦИД. МОН има готовност да го публикува след изразено писмено съгласие на автора, съобщиха от институцията. 

Образователната и научна степен „доктор“ на Пламен Николаев Николов е присъдена със свидетелство на ВАК с № 29 412.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

млад меринджей

млад меринджей

03.08.2021 | 00:46

В профила на компанията на отракания мениджър пише че за офиса в София има 9 човека персонал 3,5млн годишен оборот .Интернет продажби чрез различни сайтове включително е-маг на плувни принадлежности -бански ,шнорхели ,очила и тн. Малко смешно да се гордее с опита си в голяма американска фирма .

Отговори
2 3
Роси

Роси

02.08.2021 | 16:26

Има, няма, те са му я написали вече!По-важно е, че е премиер с кастинг.....Ха, ха, ха, излагация!

Отговори
12 6
Тиква

Тиква

02.08.2021 | 22:00

Психофизическа подготовка на оперативния състав на Противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар Е това е темата на дисертацията на твоята Тиква.

Отговори
4 1
Българскй Народ

Българскй Народ

02.08.2021 | 16:20

Слави трябваше да предложи някой овчар Та да одиде да търсите у шумата на дядо му гегата Да въ ева у т ..ъпите овце у кошарата наречена Парламент Няма да гледат първом дали е Човек Няма да гледат дали е Българин а са вторачили в един пар...цал наречен диплома Та всеки простак с диплома да може да яха Народа Чуйте ми думата Иде време кога овчар ще ви турим за Министър Председател Овчар НО Българин

Отговори
8 7
Точиларя

Точиларя

02.08.2021 | 14:59

Имаше една приказка кукла на конци. Аз мисля че този човек точно така ще бъде. Ще изпълнява волята на партията сиреч волята на Слави и сие сиреч волята на тия от които той зависи. Не вярвам да има свободата да си избере екип и да води политики в които самият той вярва

Отговори
18 6
Беглалов

Беглалов

02.08.2021 | 14:27

Ссссс глава или без глава чифута си е чифут Най добре е без глава та да има обосновано предположение що е тъъъъъъъп НАЛИ така КУКУ

Отговори
11 3
ха-ха-хааааааааааааааа

ха-ха-хааааааааааааааа

02.08.2021 | 14:05

Търсите компромат или нещо нередно. Оказва се ,че някой администратор си дреме и си взема заплата и хоп нещо не неред с дисертация или научен труд.

Отговори
11 11
Туршиджян

Туршиджян

02.08.2021 | 13:58

с или без дисертация за народа вече е Сламен Николов

Отговори
18 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?