1939
Следвайте ни

МОН показа как ще става тестването на децата ВИДЕО

viber icon

Министерството на образованието и науката разпространи видео, което показва стъпка по стъпка как ще става тестването на учениците - условието, при което те ще могат да се върнат към присъствено обучение в зоните с висока заболеваемост.

Целта е децата да бъдат запознати и да няма притеснение сред родителите.

От МОН са водили разговори с четирите най-големи телевизии у нас. Всички са приели да заснемат безвъзмездно свой вариант, който да се разпространява като част от разяснителната кампания на министерството.

Тестването ще започне от 10 ноември, първо за начален курс - ако до понеделник бъдат доставени тестовете по училищата и при положение, че 50% от родителите в съответната паралелка са съгласни. Училището обаче има право да даде старт, когато има готовност, не непременно на 10 ноември. Дадена е възможност по преценка на ръководството да се връщат присъствено и само отделни паралелки.

Тестването ще става в класната стая, в рамките на 30-ина минути в началото на деня. За да не се отнема времето на първия час, ще се наложи промяна на учебния график в понеделник и четвъртък. Може например да се намалят часовете или междучасията или да се приложи друг подход по решение на шуколото.

В процеса се участват учители и непедагогически персонал - всички трябва да са със зелен сертификат или също да се тестват. При същото условие се допуска помощ от медицинско лице, медиатор, родители-доброволци.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Родител

Родител

05.11.2021 | 07:29

Това не влиза в характеристиката нa учителите. Те са там да учат децата ни! Как не ви е срам???!!И представете си излезе тест положителен!? Ще сочат детето сякаш е чумаво, а то милото как ще се почувства? И като е тествала всички деца с едни ръкавици и първото е положително, не пренася ли "Заразата"??? И хайде под карантина целия клас, бягай после и в лабораторията да му бръкнат и в носа... И след този цирк, ще започнат да тестват и в детската градина. Идиоти!!

Отговори
4 0
Учител

Учител

04.11.2021 | 22:24

Аз съм учител, не лаборант и или лекар!

Отговори
9 0
Що бе мишок Излез смело от дупката чифутска

Що бе мишок Излез смело от дупката чифутска

04.11.2021 | 20:50

Ерханчо чифутско изпражнение що се срамиш от чифутската си кръв и име Що ве Ирханчо не съ кръстиш Манчо примерно ама без ЧО направо МАН или КОЕН

Отговори
0 0
Мимето

Мимето

04.11.2021 | 20:05

Който посегне да прави експерименти с деца рано или късно ще бъде съдебно отговорен ЛИЧНО за това. И без значение кой му е заповядал. Така че даскалите да си правят сметката добре

Отговори
7 1
Ерхан

Ерхан

04.11.2021 | 20:16

За кое ще потърсиш отговорност бе тролче? Тогава си гледай детето дам вкъщи.

Отговори
2 7
Учителка

Учителка

04.11.2021 | 19:58

Как не ви е срам да карате учител да извършва манипулацията!? Гниди!

Отговори
20 1
Ерхан

Ерхан

04.11.2021 | 20:15

Ако вие сте учителка си хвърлете дипломата след това мнение в кошчето и се гръмнете сама. Вие сте срам за учителското съсловие.

Отговори
1 16
Учител

Учител

05.11.2021 | 00:35

Уважавай учителите глупако те не са ти виновни за нищо...ако ти отърва отиди и стани един от тях...ама те е страх.... От

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?