Следвайте ни

Моловете отварят врати днес, ето кога пускат дискотеките

viber icon

Моловете отварят врати, след като от днес отпадат ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове.

Там ще трябва обаче да се спазват строги епидемиологични правила. В магазините ще се влиза само с маска при спазване на дистанция от поне метър и половина между клиентите и при възможност да се осигурят 8 квадратни метра на всеки човек.

Трябва да има изградени коридори за влизане и излизане, за да не се струпват хора в коридорите на търговските обекти.

Игралните зали и казината също ще могат да работят от днес. За тях условието е да са заети до максимум 50% от капацитета си.

От понеделник, 12 април, вече се допускат културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м, носене на защитни маски за лице и използване само на седящи места (за концерти, фестивали, театри, циркови представления и други сценични прояви).

Вече отвориха и заведенията за хранене и развлечения при използване на не повече от 50% от капацитета им, като функционират с ограничено работно време между 6.00 и 23.00 часа.

Предстои от 29 април да бъдат разрешени посещенията в дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове при използване на не повече от 50% от капацитета им.

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Юлия

Юлия

16.04.2021 | 18:37

Е сега вече я втасахме.

Отговори
0 0
Diskoteki

Diskoteki

16.04.2021 | 10:48

V poslednite godini se zabelqzva primitivno otnoshenie ot mladite. Chukat se kato jivotni v kenefite pri akoooo I pishhhh. I tezi mi imat pretencii ujasss da pazi Gospod ot primiti

Отговори
1 0
Мерки?

Мерки?

16.04.2021 | 08:12

Как в дискотека или бар се спазват мерките? Никак! Хората са се натъпкали около няколко маси.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?