Следвайте ни

Молба за помощ: Да спрем страданията на баба Руска

viber icon

Пловдивчани се обединяват в социалните мрежи, за да помогнат на баба Руска. Тя спешно се нуждае от средства за операция в размер на 2500 лв. 

Имплантът в тазобедрената й става се е изместил и болката, която баба Руска изпитва в момента, е неописуема, а болкоуспокояващите инжекции вече не са ефективни. 

Благодарение на добротата на пловдивчани, а и не само, преди около месец на три пъти успешно са събрани средства, нужни за лазерната инвазия на крака на баба Руска, като по този начин е спасен от ампутация, за операция на вените ѝ, както и за непосилна изравнителна сметка за парно, надхвърляща 1000 лв.

"Новото премеждие изисква общите ни усилия за пореден път. Моля ви с цялото си сърце, нека всеки, който може да се включи с някаква сума. Баба Руска агонизира и зависи само от нас колко време ще продължат болките й", призовава в социалните мрежи Николета Чавдарова, администратор на групата "Пловдив, подай ръка на пенсионер". 

Баба Руска живее с дъщеря си Яна под наем в София. И двете имат редица заболявания. Нямат си абсолютно никого, а животът им до момента е истинско страдание. 

Жените едва плащат наем, сметки и безбройните си лекарства. Преживяват със скромната пенсия на баба Руска и малка сума, която Яна получава като неин личен асистент. 

Постоянно пестят от насъщния си, често се е случвало да останат без храна на масата. 

Преди да намерят сегашната си квартира, за която в момента със сетни сили плащат 450 лв. месечно, те останали на улицата. Отец Иван ги е приютил за кратко, но се наложило да го напуснат. 

"Баба Руска е един изключително мил и борбен човек, който никога за нищо не се е оплакал или поискал, колкото и пъти да съм я виждала досега. Дъщеря ѝ Яна рисува невероятно, има безброй картини и икони, които иска да продаде, за да помогне на майка си", сподея Чавдарова, която познава лично двете жени и винаги им помага в борбата с изпитанията на съдбата. 

Всеки, който желае да помогне на баба Руска и дъщеря ѝ, може да го направи по следните начини: 

превод по сметка: 

Банка ДСК: BG15 STSA 93000024871881
Титуляр: Руска Неделчева Костадинова;

Алианц Банк България: BG69 BUIN 95611000488210
Титуляр: Яна Маринова Тодорова

или чрез Paypal:

PayPal.me/YanaTodorova: [email protected]

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ковидчо:

Ковидчо:

14.10.2020 | 19:43

Да ви с*ра на държавата и да ви е*а "демокрацията"!!!

Отговори
2 2
Другата гледна точка

Другата гледна точка

14.10.2020 | 23:27

ПСЕВДОдемокрацията, ПСЕВДОдемокрацията, Ковидчо! Градена от МУТРИ, червени комунистически ДОНОСНИЦИ, МЕТРЕСИТЕ им и ЛАКЕИТЕ им! "Националът Кирил Десподов носи тузарски часовник. Цената на сахатника е близо 40 000 лева. Именно с него нападателят позира на снимката, когато подписа договора си с Лудогорец. На дясната му ръка се забелязва да блести Rolex Yacht-Master 40 mm. Цените на световноизвестната швейцарска марка модели варират от 12 до 20 хиляди евро (24 000 до 40 000 лева). Заради големия интерес напоследък обаче някои от тях се продават и по-скъпо. Кирил Десподов си беше облякъл черна риза, за да изпъква още повече луксозното чудо на ръката му. Нападателят ще взима заплата в "Лудогорец" с 10 000 евро по-голяма от тази, която получава в "Каляри". Месечното му възнаграждение в Разград ще е около 50 000 евро, докато в Сардиния то е към 40 хиляди."

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?