Следвайте ни

Младите шофьори остават без книжки, вижте причината ВИДЕО

viber icon

Бъдещите шофьори, на които им предстои да получат свидетелство за управление на МПС, попаднаха  в абсурдна ситуация. За да подадат документи за книжка, успешно завършилите трябва да са преминали и обучение по оказване на първа долекарска помощ. Българският червен кръст обаче преустанови курсовете си до 31 януари заради епидемичната обстановка. Така, бъдещите шофьори не могат да получат книжките си от КАТ заради липса на удостоверение от БЧК.

„Подобно забавяне е опасно за младите шофьори. Те трябва да шофират веднага, след като приключи курсът, за да свикнат”, казаха от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Повече гледайте във видеото.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Наблюдател

Наблюдател

04.01.2021 | 11:43

Подобно забавяне е опасно за младите шофьори.. Леле леле абсурден аргумент, лобира се за няколко камикадзета които ще излязат месец по късно на пътя и голям проблем стана. По скоро подобно забавяне е ПО БЕЗОПАСНО за младите шофьори дано докато съберат пари за кола станат по спокойни и отговорни, защото истината е че повечето тепърва ще събират пари за коли. ПРОВЕРЕТЕ АКО НЕ ВЯРВАТЕ!

Отговори
1 0
Камен

Камен

04.01.2021 | 11:15

Че да им организират онлайн обучене. Какъв им е проблемът? Преди месец ми изтече свидетелството за електробезопасност, а без него нямам право да работя работата си. За седмица организираха онлайн курс и го изкарахме над 100 човека. Положихме и изпит - тест. Курсът по електробезопасност е много подобен на курсът по "оказване на първа долекарска помощ" на БЧК. С тази разлика, че съм длъжен да карам обучението на всеки 2 години и знанията се опресняват периодично. Докато курсът на БЧК се кара веднъж в началото и после забравяш всичко. "

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?