Следвайте ни

Митрополит Антоний обясни как ще празнуваме Великден

viber icon

„Имахме много градивна среща с Националния щаб. Светият синод призова вярващите да останат в своите домове, за да избегнем струпването на маса хора", каза пред БНТ митрополит Антоний.

Върбата, която се раздава по време на Вход Господен в Йерусалим ще бъде изнесена отвън. Църковнослужителите ще бъдат оборудвани с маски и ръкавици. Ще се търси съдействието на общински власти.

За Великден традициите ще бъдат спазвани, но отново отвън, като ще има отстояние между хората, за да може да не се допусне голямо струпване на маса.

Ген. Мутафчийски вчера призова да не мислим за Цветница и за Великден като за празници и да си останем вкъщи. Според митрополитът надали той се е опитвал да омаловажи празниците.

"Това е една такава ситуация, с която не се е сблъсквало човечеството. Нормално е и да няма адекватни действия от страна на всички. Може пък Бог да иска да ни смири, защото като че ли човеците станаха много егоисти, много горди. Ние трябва да си извадим правилните изводи", каза Митрополит Антоний. Според него взетите мерки са достатъчно строги и правилни.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

мнение

05.04.2020 | 11:50

" Може пък Бог да иска да ни смири, защото като че ли човеците станаха много егоисти, много горди" - Това с пълна сила важи и за църковните служители ! Не малко от тях станаха "бизнесмени" и се отдадоха на печалбарство. Този вирус е като чумата - всички събирания трябва да бъдат категорично забранени! Господа от Светия синод, вземете пример от гръците си колеги и гръцката църква!

Отговори
2 2

Михайлов

05.04.2020 | 11:34

Нека останем вкъщи. По-добре здрави и молещи Господ за помощ от вкъщи със семейството си. Нека си стоим по домовете за да не пръскаме заразата.

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?