Следвайте ни

Митничарите с нов шеф през ноември

viber icon

До 30 октомври ще се приемат документите на мераклиите да застанат начело на РМД Пловдив, съобщиха от Агенция “Митници” вчера. Оттам поясниха, че в момента тече прием на документи, като задължителните изисквания са висше образование със степен магистър и най-малко пет години стаж в митниците. Валидни ще бъдат и документите на кандидатите, които са били държавни служители с пети старши ранг.

В конкурса могат да участват както митничари, така и външни лица, които обаче трябва да отговарят на минималните изисквания, уточниха от пресцентъра на агенцията.

Те поясниха, че всеки един мераклия за поста трябва да защити концепция за стратегическо управление на темата “Ролята и мястото на регионалната митническа дирекция в системата за управлението на митническата администрация” .

Очакванията са човекът, който оглави РМД Пловдив, да стане ясен в края на ноември. Тогава ще стартира и конкурсът за избор на нов началник на Митница Свиленград. В момента и звеното в Свиленград, и това в Пловдив се управляват от досегашните си шефове, съответно Павел Тонев и Филип Александров, които ръководят митниците със статут на “временно изпълняващи длъжността директори”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?